Κύθνος παραλίες

Κύθνος παραλίες: Για άλλη μία φορά αυτό το ελληνικό νησί βούλιαξε, αφού πλέον έχει γίνει ένας must προορισμός όχι μόνο για τους τουρίστες, αλλά και για τους Έλληνες που τώρα την ανακαλύπτουν.

 

Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που κάποιος θα πρέπει να επισκεφθεί την Κύθνο, αλλά υπάρχει και ένας που είναι άκρως μυστηριώδης και περίεργος.

Από όλες τις Κύθνος παραλίες υπάρχει μία που ξεχωρίζει και αυτό γιατί στην ίδια παραλία, η μία άκρη της ακρογιαλιάς έχει κρύο νερό και από την άλλη ζεστό έως και καυτό θα λέγαμε.

Πρόκειται για την παραλία Λουτρά στο νησί που είναι φημισμένη ακριβώς για αυτό το λόγο και έτσι ακόμα και τον Σεπτέμβριο μία εξόρμηση για εκεί αξίζει τον κόσμο.

Δείτε την μυστηριώδη παραλία στην Κύθνο:

Η παραλία βρίσκεται στον οικισμό Λουρά και είναι πανεύκολη η πρόσβαση. Σε κάποιο σημείο της παραλίας δημιουργείται ένα είδος φυσικής πισίνας, αφού οι πέτρες φαίνεται να διαχωρίζουν το σημείο από την υπόλοιπη παραλία.

Εκεί ακριβώς το νερό είναι ζεστό και ιαματικό. Από κάτω από τα πόδια μας αναβλύζει ζεστό νερό που προέρχεται από τις ιαματικές πηγές που υπάρχουν στην περιοχή και σε αυτό το σημείο ενώνεται με το νερό της θάλασσας.

Μία τέτοια εμπειρία είναι πρωτόγνωση για κάθε επισκέπτη, αφού από το καυτό νερό με μία βουτιά μπορεί να βρεθείς στο δροσερό νερό της θάλασσας.

Η περιοχή αυτή και οι ιαματικές της πηγές είναι γνωστά από την αρχαιότητα, αλλά επί Όθωνα η περιοχή άρχισε να αξιοποιείται και να λειτουργεί ως ιαματικό κέντρο, αφού διαπιστώθηκε η θεραπευτική ιδιότητα του νερού σε αυτό το σημείο.

Από τις Κύθνος παραλίες, τα Λουτρά είναι από τα πιο διάσημα, ενω την ώρα που κολυμπάς μπορείς να διακρίνεις στον οικισμό το κτίριο του υδροθεραπευτηρίου που ειχε καταασκευαστεί περί τα μεσα του 1800.

Τσέκαρε κι αυτό:

Συνταγές : Βάση πίτσας από μπρόκολο