Επειδή η κυτταρίτιδα είναι μόνιμος βραχνάς για τις γυναίκες ο γυμναστής και Founder & Owner στην εταιρεία Infinity Fitness, Κωνσταντίνος Κατσαντώνης αποφάσισε μέσω του citynow.gr να αναφερθεί σε αυτό το πρόβλημα.

Μας ενημέρωσε σε άρθρο του στο citynow.gr τα αίτια που προκαλούν την κυτταρίτιδα και σήμερα θα μας αναφέρει τους τρόπους αντιμετώπισης της.
H αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας
– Μειωμένη πρόσληψη ζωϊκού και κορεσμένου λίπους.

Η μειωμένη πρόσληψη κορεσμένου λίπους (π.χ λιπαρά κρέαταπλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, βούτυρο, γλυκά) και η αντικατάστασή του με μονοακόρεστο (π.χ ελαιόλαδο, ωμοί και ανάλατοι ξηροί καρποί) και πολυακόρεστο λίπος (π.χ λιπαρά ψάρια, φυτικά έλαια), συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της κυτταρίτιδας. Παρόλα αυτά, καλό θα είναι ακόμα και η λήψη αυτών των λιπαρών να γίνεται με μέτρο για την αποφυγή της αύξησης σωματικού βάρους. Γενικά καλό είναι να αποφεύγουμε τα πολλά λιπαρά στη διατροφή μας και να την κρατάμε σχετικά «καθαρή».

– Επαρκής ενυδάτωση 

Το νερό αποτελεί βασικό στοιχείο για τον οργανισμό μας, καθώς συμμετέχει στον μεταβολισμό όλων των θρεπτικών συστατικών, συμβάλλοντας στη σωστή πέψη και απορρόφησή τους.Θεωρητικά λοιπόν θα πρέπει να καταναλώνουμε περίπου 2,5 λίτρα νερό τη μέρα.Παρόλα αυτά, μην ξεχνάτε ότι τις ανάγκες σε υγρά μπορείτε να τις καλύψετε μέσω τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε νερό, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά. 

– Καθημερινή άσκηση

Κάθε μορφή άσκησης συμβάλλει στην αύξηση του μεταβολισμού λόγω της ταχύτερης καύσης των θερμίδων, διατηρώντας το βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα, απομακρύνοντας το τοπικό λίπος. Βελτιώνει την όψη του σώματός μας και συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη αιμάτωση των ιστών και της κυκλοφορίας του αίματος οδηγώντας στην τόνωση των μυών. Στο κομμάτι της άσκησης, καλό θα ήταν να βάλουμε και την αερόβια άσκηση αλλά και την ενδυνάμωση, καθώς και τα 2 είδη έχουν διαφορετικά οφέλη, πράγμα απαραίτητο για την υγεία και την εικόνα μας.

Συμπερασματικά, η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας δεν είναι μονόπλευρη και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται πάντοτε με το συνδυασμό κατάλληλου προγράμματος άσκησης και διατροφής για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων.