Pilates κυτταρίτιδα

Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην αλλοίωση της υφής της επιφάνειας του δέρματος λόγω της εναπόθεσης νερού και λίπους στον υποδόριο ιστό, που έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση της όψης «φλοιού πορτοκαλιού». 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κατσαντώνης Founder & Owner στην εταιρεία Infinity Fitness

Κωνσταντίνος Κατσαντώνης

Η εμφάνισή της τις περισσότερες φορές είναι ιδιαίτερα ορατή στους μηρούς και στα οπίσθια και λιγότερο εμφανής στην κοιλιακή χώρα.Συνηθίζεται σε ποσοστό να εμφανίζεται περισσότερο στο γυναικείο πληθυσμό.

Τα αίτια εμφάνισης της κυτταρίτιδας ποικίλουν καθώς πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνισή της.Αξίζει να αναφέρουμε πως στον κάθε άνθρωπο μπορούν να αλλάζουν τα ποσοστά επιρροής του κάθε παράγοντα.

Πάμε να τα δούμε λοιπόν.

  1. Ορμονικοί Παράγοντες.Έρευνες δείχνουν ότι οι ορμόνες θυρεοειδούς, η ινσουλίνη, η προλακτίνη καθώς και τα οιστρογόνα έχουν συσχετιστεί με την εμφάνισή της.
  2. Κληρονομικότητα.Αποτελεί μία από τις πιο ισχυρές αιτίες, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα γονίδια που συμβάλλουν στην παρουσία της.
  3. Διατροφή.Η κατανάλωση αυξημένης ποσότητας «κακών» λιπαρών, απλών υδατανθράκων αλλά και αλατιου,αυξάνουν το σωματικό βάρος καθώς και κατακράτησης υγρών, οδηγόντσας στη γρηγορότερη εμφάνισή της.

Τρόπος ζωής και καθημερινότητα.Οι κακές συνήθειες στην καθημερινότητά μας όπως είναι η καθιστική ζωή, το κάπνισμα, το στρες, η έλλειψη ύπνου και η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, οδηγούν στην γρηγορότερη εκδήλωσή της.