Λαγάνα

Η λαγάνα είναι το ψωμί που επιλέγουμε να έχουμε στο σαρακοστιανό τραπέζι και την Καθαρά Δευτέρα μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με διάφορες αλοιφές όπως είναι η ταραμοσαλάτα ή κάποια αλοιφή που περιέχει ελιά ή τομάτα. Ωστόσο, φέτος αναμένεται να είναι ένα από τα πιο ακριβά είδη στο τραπέζι μας και υπάρχουν πολλοί οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να τη δημιουργήσουν μόνοι τους!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Το αγαπημένο ψωμί της Σαρακοστής είναι πολύ ιδιαίτερο διότι δεν χρησιμοποιείται προζύμι και για αυτό το λόγο είναι σούπερ flat! Και πολύ εύκολο να το δημιουργήσουμε μόνοι μας χωρίς να κουραστούμε!

Η λαγάνα είναι ένα ψωμί το οποίο μας αρέσει πολύ και θα μπορούσαμε να το τρώμε όλο το χρόνο αλλά στη Σαρακοστή είναι στα πικ και μπορούμε να δημιουργήσουμε ξεχωριστές λαγάνες που δε θυμίζουν την παραδοσιακή!

Δυο παρασκευές που μπορείς να δημιουργήσεις με τα χεράκια σου και να απολαύσεις την Καθαρά Δευτέρα

1η παρασκευή 

  • 600 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
  • 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γραμμάρια νωπή μαγιά
  • 1 κουταλάκι της σούπας αλάτι
  • μισό κουταλάκι ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια ελιές καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • σουσάμι

Τι πρέπει να κάνεις 

  • Ανακατεύεις όλα τα υλικά σου ένα μπολ (εκτός από τις ελιές)
  • Αφήνεις στην άκρη τη ζύμη σου για μια ώρα
  • Μόλις περάσει η μια ώρα ρίχνεις και τις ελιές και ζυμώνεις
  • Απλώνεις τη ζύμη και την ανοίγεις ένα μεγάλο ταψί και ψήνεις για 15 με 20 λεπτά!

2η παρασκευή 

Τα ίδια υλικά με την παραπάνω συνταγή χρειάζεσαι και προσθέτεις 100 γραμμάρια λιαστή τομάτα και 1 κουταλάκι ρίγανη!

Ακολουθείς τον ίδιο τρόπο παρασκευής με την παραπάνω συνταγή!

Πρόκειται για δυο παρασκευές που θα ξεχωρίσουν στο τραπέζι και δε χρειάζεται να δαπανήσεις πολλά χρήματα για να τις δημιουργήσεις αφού τα υλικά θα σου μείνουν για να φτιάξεις παραπάνω από μια!

Τσέκαρε και αυτά: