Λαγάνα

Η λαγάνα έχει την τιμητική της σήμερα , Καθαρά Δευτέρα, 27/2/2023, καθώς όλοι οι φούρνοι ξεκίνησαν από τα ξημερώματα να δημιουργούν το ψωμί της Σαρακοστής και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να αγοράσουν το δικό τους κομμάτι.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Στα Χανιά έχει εντοπιστεί ένας φούρνος ο οποίος αποφάσισε για την πρώτη ημέρα της Σαρακοστής να δημιουργήσει μια τεράστια λαγάνα η οποία έχει ύψος 1.80μ. και ζυγίζει 70 κιλά, παρακαλώ πολύ!

Ο Χάρης Δημητρουλάκη – ο ιδιοκτήτης του φούρνου μίλησε στο zarpanews.gr για τη διαδικασία που χρειάστηκε να ακολούθησε έτσι ώστε να δημιουργήσει αυτό το “τέρας” και είπε χαρακτηριστικά:

“Είναι ο 26ος χρόνος που το κάνουμε αυτό. Κάποιοι το έχουν σταματήσει, εμείς όχι. Η λαγάνα ψήστηκε σε δυο πατώματα του φούρνου και η όλη διαδικασία διήρκησε τρεις ώρες. Όσο για την τιμή της λαγάνας φέτος, αυτή πωλείται από 3-3.5 ευρώ μέχρι και 4 ευρώ”. 

Για να δημιουργηθεί αυτή η ιδιαίτερη παρασκευή χρειάστηκαν 50 κιλά αλεύρι και 28 κιλά νερό! Το παραδοσιακό ψωμί της Σαρακοστής έχει ήδη βρεθεί στα τραπέζια όλων όσων γιορτάζουν την ξεχωριστή μέρα και συνοδελυεται άψογα με τον παραδοσιακό ταραμά!

Το ψωμί της Σαρακοστής κρατά από αρχαιοτάτων χρόνων και δημιουργείται χωρίς προζύμι και για αυτό το λόγο είναι τόσο φλατ. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να την έχουν στη διατροφή τους όλο το χρόνο και για αυτό το λόγο τη δημιουργούν μόνο τους. Είναι ένα προϊόν το ποιο είναι λίγο πει ακριβό σε σχέση με άλλα ψωμιά όπως είναι το απλό χωριάτικο αλλά είναι μια πολύ διαφορετική λύση για να αναβαθμίσεις τη διατροφή σου και κάνεις πολλές παρασκευές.

Το γιγαντιαίο ψωμί που δημιουργήθηκε στην Κρήτη είδαν πολλοί άνθρωποι που βρέθηκαν στο φούρνο και για μια ακόμη χρονιά εντυπωσιάστηκαν με το μέγεθος της.

Τσέκαρε και αυτά: