Λαγάνα

Η λαγάνα είναι ένα παραδοσιακό ψωμί το οποίο συνηθίζουμε να τρώμε την Καθαρά Δευτέρα και φέτος μπορούμε να τη δημιουργήσουμε μόνοι μας γιατί έχει ακριβύνει και θέλουμε να έχουμε όση περισσότερη μπορούμε στο Σαρακοστιανό τραπέζι.

MAΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Το συγκεκριμένο ψωμί μπορεί να δημιουργηθεί πολύ εύκολα στην κουζίνα μας και τα υλικά που θα χρειαστούμε θα μας μείνουν για να κάνουμε και άλλες παρασκευές! Άρα θα κάνουμε οικονομία!

Τι θα χρειαστείς

  • 12,5 γραμμάρια ξερή μαγιά
  • ένα μείγμα ψωμιού χωρίς γλουτένη (είναι ένα ειδικό μείγμα που πωλείται στα σούπερ μάρκετ)
  • 450ml νερό το οποίο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • μισό κουταλάκι ζάχαρη
  • σουσάμι

Πάμε στην παρασκευή 

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά
  • Αρχίζουμε και ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε!
  • Σε ένα ταψί απλώνεις λαδόκολλα και λίγο λάδι
  • Απλώνεις το ζυμάρι που έχεις φτιάξεις και το πιέζεις έτσι ώστε να δημιουργήσεις μια μακριά λαγάνα και ρίχνεις από πάνω σουσάμι
  • Αφήνεις το ζυμάρι για 40 λεπτά έτσι ώστε να φουσκώσει λίγο
  • Βάζεις το ταψί μέρα στο φούρνο και ψήνεις για 15 λεπτά

Πρόκειται για μια πολύ απλή και εύκολη παρασκευή!

Τσέκαρε και αυτά: