Λαγάνα

Η λαγάνα είναι το αγαπημένο ψωμί όλων όταν μπαίνει η Σαρακοστή και την Καθαρά Δευτέρα τα τραπέζια γεμίζουν με αυτό το εκλεκτό προϊόν το οποίο δημιουργούν με πολύ κόπο οι άνθρωποι που έχουν φούρνους από τα ξημερώματα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Το συγκεκριμένο ψωμί είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και αν είσαι μαχίμι στην κουζίνα μπορείς να το δημιουργήσεις μόνο σου χωρίς να τρελαθείς και να ψάχνεις δεξιά και αριστερά στους φούρνους που πιθανόν να έχουν ξεπουλήσει! Τσέκαρε συνταγούλα εδώ!

Αν έχει μείνει λαγάνα από την Καθαρά Δευτέρα, τότε υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις και πίστεψε με θα γλείφεις τα δάχτυλα σου!

Αν είσαι από τα πλάσματα που δε θα νηστέψουν τα γαλακτομική, πρέπει να δοκιμάσεις την παρασκευή που θα σου προτείνουμε γιατί σίγουρα θα θες να την τρως κάθε μέρα!

Τι θα χρειαστείς 

  • Το κομμάτι της λαγάνας που περίσσεψε
  • 8-9 ελιές ψιλοκομμένες
  • 100 γραμμάρια φέτα
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Πάμε στην παρασκευή 

  • Κόβεις τη λαγάνα στη μέση
  • Αλείφεις τις δυο μεριές τις εσωτερικές με το λάδι
  • Τρίβεις τη φέτα στη μια μεριά και ρίχνεις και τις ελιές
  • Ρίχνεις τη ρίγανη πάνω στη φέτα και τις ελιές
  • Τη βάζεις στην τοστιέρα και 5 λεπτά! Αν δεν έχεις τοστιέρα, τότε βάλε το ψωμί σου στο φούρνο για 7-8 λεπτά!

Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι epic και θα σε κάνει να ενθουσιαστεί γιατί στην ουσία θυμίζει τυρόπιτα με μεσογειακά υλικά και μπορείς να την πάρεις μαζί σου στη δουλειά ή να τη φας για πρωινό!

Μην ξεχνάς πως μπορείς να δημιουργήσει εκ νέου συνταγές με τα πράγματα που μπορεί να έμειναν από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και να τρως για πολλές μέρες! Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε με τις συνταγές που θα σου δείχνουμε!

Τσέκαρε και αυτά: