Λαπωνία

Ο Άγιος Βασίλης και το χιόνι προσελκύουν και πάλι Βρετανούς τουρίστες στη Λαπωνία, ενισχύοντας την τουριστική βιομηχανία της Φινλανδίας που έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι περισσότεροι από τους τουρίστες που έρχονται στη Λαπωνία τα Χριστούγεννα είναι από τη Βρετανία, δήλωσε στο Reuters η Σάνα Καρκάινεν, διευθύνουσα σύμβουλος του οργανισμού Τουρισμού και Μάρκετινγκ του Ροβανιέμι.

«Οι πρώτες βρετανικές πτήσεις τσάρτερ έρχονται στα μέσα Νοεμβρίου και για αυτούς ο στόχος του ταξιδιού είναι να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη», δήλωσε η Καρκάινεν.

Η πόλη του Ροβανιέμι στη Λαπωνία είναι η επίσημη γενέτειρα του Άγιου Βασίλη, όπως αναφέρεται στην τουριστική ιστοσελίδα, με αξιοθέατα που περιλαμβάνουν το χωριό του Άγιου Βασίλη και βόλτες στον Αρκτικό Κύκλο.

Η Καρκάινεν είπε ότι η ανακάλυψη του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον δεν έχει προκαλέσει ακυρώσεις, όπως συνέβη με την αύξηση των κρουσμάτων και τους αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς πέρυσι.

Η Βρετανία πρόσφατα αυστηροποίησε τους κανόνες για όσους επιστρέφουν στη χώρα, απαιτώντας τη διενέργεια τεστ Covid-19 πριν από την αναχώρησή τους και ενός ακόμα κατά την άφιξη στην Αγγλία, παρόλο που μπορεί να έχουν εμβολιαστεί.

Ο φινλανδικός όμιλος αεροδρομίων Finavia και ο τουριστικός οργανισμός Visit Rovaniemi είπαν ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις.

Η Finavia ανέφερε ότι ο αριθμός των πτήσεων τσάρτερ για τη φετινή χριστουγεννιάτικη περίοδο είναι κοντά στο 90% αυτού που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Η Φινλανδία επί του παρόντος ζητά από τους τουρίστες να εμφανίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από την COVID-19 εντός του προηγούμενου εξαμήνου.

Η Καρκάινεν δήλωσε ότι αν και οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει αυξανόμενος αριθμός επισκεπτών από τη Γαλλία και την Ιταλία.