Λάστιχα αυτοκινήτου

Τα λάστιχα αυτοκινήτου είναι ένα απόλυτα απαραίτητο αξεσουάρ ενός αυτοκινήτου που πρέπει να είναι σωστό, έτσι ώστε να μετακινούμαστε με ασφάλεια.

Το ερώτημα που γεννάται είναι τι πρέπει να προσέξουμε όταν αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα λάστιχα του αυτοκινήτου μας. Για αυτό πρέπει να σας δώσουμε μερικά tips έτσι ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή και φυσικά τη σωστή χρήση.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε είναι το βάθος του πέλματος με το νόμιμο όριο να είναι στα 1,6 mm. Γενικά όταν το βάθος του πέλματος φτάνει στα 3 mm τότε είναι η σωστή στιγμή να αλλάξει το ελαστικό.

Επίσης, η πίεση στα λάστιχα αυτοκινήτου πρεπει να ελέγχεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα, αλλά πριν ξεκινήσουμε για παράδειγμα μία μετακίνηση. Να θυμάστε ότι ο έλεγχος της πίεσης των ελαστικών πρέπει να γίνεται όταν είναι κρύα.

Στην αγορά πρέπει πάντα να προσέξουμε επίσης την ημερομηνία λήξης των ελαστικών, αλλά μήπως υπάερχουν και φθορές ή εξογκώματα ή ακομα και κοψίματα.  Στην αγορά επίσης πρέπει να προσεχθεί και η ημερομηνία παραγωγής έτσι ώστε να μην είναι στο μακρινό παρελθόν. Να θυμάστε πως ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει πολλά χιλιόμετρα, τα ελαστικά πρέπει να αλλάζουν στην ώρα τους γιατί μπορεί να φθαρεί όπως από την έκθεση στον ήλιο και γενικά τις καιρικές συνθήκες.

Επίσης πρέπει να αγοράσετε τα κατάλληλα λάστιχα αυτοκινήτου ανάλογα με την εποχή γιατί πχ η οδήγηση τον χειμώνα με θερινά ελαστικά μπορεί να αποβεί επικινδυνη.

Τα θερινά ελαστικά είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να λειτουργούν σωστά σε υψηλές θερμοκρασίες, με πιο χοντρό πέλμα και διαμήκεις αυλακώσεις. Προσφέρουν βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια, ενώ ακινητοποιούν ταχύτερα το αυτοκίνητο καταναλώνοντας σωστά το καύσιμο του οχήματος.

Τα χειμερινά ελαστικά είναι κατασκευασμένα να αντέχουν σε βρεγμένη άσφαλτο και σε κρύες θερμοκρασίες, ενώ σε συνθήκες κάτω των +7ºC μειώνουν τις αποστάσεις φρεναρίσματος και αυξάνουν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.

Τσέκαρε κι αυτό: 

Ο Will Smith αποχαιρέτισε την Ακαδημία των Όσκαρ!