Η Λεωφόρος Ποσειδώνος είναι "πρωταθλήτρια" στις παραβάσεις.

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Από τη συγκεκριμένη λεωφόρο θα αρχίσει το πιλοτικό σχέδιο για όσους δεν τηρούν τους κανόνες στο δρόμο και αποφασίζουν να παίξουν με τις ζωές τις δικές τους αλλά και των άλλων.

Μιλάμε για όσους παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη, το οποίο είναι κυριολεκτικά εγκληματικό.

ad

Η Περιφέρεια Αττικής θα ξεκινήσει αυτό το νέο δοκιμαστικό σύστημα εντοπισμού παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. 

Και γιατί από τη λεωφόρο Ποσειδώνος; Γιατί είναι μία πολυσύχναστη οδική αρτηρία, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας, αλλά και της ΕΛΑΣ, παρατηρούνται αυξημένες παραβιάσεις.

Η πιλοτική εφαρμογή και ο έλεγχος λειτουργίας των συστημάτων θα ολοκληρωθεί σύντομα, προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν προς χρήση από την Ελληνική Αστυνομία. 

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής (λεωφόρος Ποσειδώνος ) δήλωσε:

“Η βελτίωση των υποδομών του οδικού δικτύου ενισχύει σημαντικά την οδική ασφάλεια. Η συχνότητα των ελέγχων για αυτή την τόσο επικίνδυνη παράβαση του κόκκινου σηματοδότη, μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό τρόπο για την αποτροπή τροχαίων. Χρέος μας είναι να προστατέψουμε τις ζωές, αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Οι πρώτες κάμερες είναι ήδη σε λειτουργία και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθούν στην Ελληνική Αστυνομία για χρήση, αφού πρώτα φυσικά ολοκληρωθεί ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος από τη διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι η ατομική συνείδηση, η υπευθυνότητα, η ολοκληρωμένη εκπαίδευση, αλλά και η παιδεία των χρηστών του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερα η παιδεία αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την αρμονική συνύπαρξη σε όλο το οδικό δίκτυο. Και φυσικά η αρμονική συνύπαρξη και η ασφάλεια, συμπεριλαμβάνει όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου της”.