Λέων Γιοχάη

Ο Λέων Γιοχάη είναι Έλληνας επιχειρηματίας ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνολογίας και φέρνει πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις με τη συμμετοχή του στο ριάλιτι επιχειρηματικότητας “Dragon’s Den“.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία στο χώρο της επιχειρηματικότητας και το όνομα του έχει συνδεθεί άμεσα με την επιτυχία ενώ δε σταματά να μετρά μηδενικά στους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leon Yohai (@leonyohai)

  • Λέων Γιοχάη :Βιογραφικό, ηλικία, καταγωγή, σπουδές, τα bitcoin και οι επιχειρήσεις

Ο Λέων Γιοχάη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και από μικρή ηλικία είχε ένα ανήσυχο “πνεύμα” καθώς ήθελε να μαθαίνει για τα πάντα γύρω από το χώρο της τεχνολογίας. Mπορεί να σπούδασε οπτομετρία στην Ιταλία με σκοπό να αναλάβει την επιχείρηση της οικογένειας του αλλά εκείνος προτιμούσε να δημιουργεί ιστοσελίδες στο υπόγειο του μαγαζιού που είχαν.

  • Ξεκίνησε το 1999 κατασκευάζει σάιτ και ίδρυσε το fleemarket.gr το οποίο ήταν το πρώτο σάιτ με ηλεκτρονικές δημοπρασίες και κατάφερε να την πολήσει πολύ γρήγορα.
  • Το 2001 ίδρυσε την InternetQ SA, με τον Πάνο Δημητρόπουλο, όπου και εισήγαγε την πριμοδοτούμενη χρέωση γραπτών μηνυμάτων στην Ελλάδα και απέκτησε 1,7 εκ. συνδρομητές αλλά και το 40% της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας.
  • Το 2005 επέλεξε να βρεθεί στην Αμερική και ίδρυσε την εταιρεία Qmobile όπου έφερε στην αγορά τα πρώτα ringtones και έπεισε την ένωση τηλεπικοινωνιών των μεγάλων παρόχων να δημιουργηθεί ένα κώδικας για να κατεβάζει ο χρήστης περιεχόμενο το οποίο θεωρείται premium. Πούλησε την εαταιρεία στα 32 του και επέστρψε στην Ελλάδα όπου και δημιούργησε το zulutrade.com για συναλλαγές και την πούλησε στον κινεζικό όμιλο FINTECH.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leon Yohai (@leonyohai)

  • Tα bitcoin

Ο Λέων Γιοχάη αποφάσισε να ασχοληθεί με τα bitcoin και δημιούργησε την εγκατάσταση μιας φάρμας φιλοξενίας μηχανών εξόρυξης στο Καζακστάν. Με αυτή τη φάρμα στοχεύει στην ανακάλυψη των τελευταίων 3.200.000 bitcoin τα οποία είναι κρυμμένα.

Θεωρείται μεγάλο “κεφάλι” στον τεχνολογικό κόσμο και έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για εκείνον στα διεθνή ΜΜΕ που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα.

Tσέκαρε και αυτά: