Αγρόκτημα

Ένας από τους πιο ιστορικούς παραδοσιακούς οικισμούς στην Πελοπόννησο είναι το Λεωνίδιο, το οποίο προφανώς θα επισκεφτούμε αμέσως μετά την καραντίνα, ελπίζουμε εντός του Μαΐου.

Οι κάτοικοι του κατάφεραν να κρατήσουν τον τόπο τους μακριά από τον μαζικό τουρισμό και να φυλάξουν τα ήθη και έθιμα της περιοχής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίοδος του Πάσχα, όπου η παράδοση θέλει το βράδυ της Ανάστασης εκατοντάδες αερόστατα να ελευθερώνονται στον ουρανό δημιουργώντας αμέτρητα φωτεινά φαναράκια. Ο Δημήτριος Ψαθάς είχε πει «Απόκριες στην Πάτρα και Πάσχα στο Λεωνίδιο».

Αγρόκτημα

Εκεί στο Λεωνίδιο το οποίο λατρεύουμε βρίσκουμε έναν πετρόχτιστο ξενώνα, το Αγρόκτημα. Εκεί συναντήσαμε τον Σαράντο και την Αγγελική που αυτοί οι δύο άνθρωποι έφτιαξαν στους πρόποδες του Πάρνωνα αυτόν τον υπέροχο ξενώνα που αποτελείται από δέκα πέτρινα αγροτόσπιτα, δείγματα της τσακώνικης αρχιτεκτονικής.

Πέτρα, ξύλο και σίδερο σε ακατέργαστη μορφή, συνδυάζονται και ενώνονται αρμονικά, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Αγρόκτημα

Αυτή η πετρόχτιστη ιδιοκτησία στους πρόποδες του Πάρνωνα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα χάρη στην αγάπη του Σαράντου και της Αγγελικής για τη φύση, αλλά και το ίδιο το Λεωνίδιο.

Έχοντας υπάρξει και οι ίδιοι ταξιδευτές, οι οικοδεσπότες, πρώην πλέον κάτοικοι Αθηνών, θεώρησαν τον αγροτουρισμό ως μια ευκαιρία να προσφέρουν άψογη φιλοξενία σε συνδυασμό με περιηγήσεις στις ολοκληρωμένες καλλιέργειες της φάρμας, μυώντας τους επισκέπτες στη μαγεία της γης.

Αγρόκτημα

Για περισσότερη έμπνευση το Αγρόκτημα παραθέτει τις ακόλουθες επιλογές:

Αναρρίχηση – Ο τεράστιος όγκος ασβεστολιθικών πετρωμάτων, το ήπιο κλίμα, η ύπαρξη πολλών πεδίων σε απόσταση αναπνοής και η πρόσφατη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής καθιστούν το Λεωνίδιο έναν από τους πλέον δημοφιλείς αναρριχητικούς προορισμούς. Τα πεδία έχουν γενικά νότιο προσανατολισμό, είναι καθαρά sport χαρακτήρα και οι βαθμολογίες ποικίλουν από 5a μέχρι 9a.

Μέχρι στιγμής υπολογίζονται γύρω στις 250 διαδρομές σύνολο, ανάμεσα τους αρκετά project και χώρος για άνοιγμα πολύ περισσότερων διαδρομών. Αναρριχητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αναζητούν νέες συγκινήσεις και καινούργιες εμπειρίες μέσα από αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο ζωής. Ένα άθλημα που ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει σας περιμένει στο πανέμορφο ΛεωνίδιοΓια περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Οδηγός για την αναρρίχηση στο Λεωνίδιο

Πεζοπορία – Αν σας αρέσει η πεζοπορία ξεκινήστε για μια υπέροχη διαδρομή προς τα εκκλησάκια της Παναγίας της Χατζαλιούς, του Αγίου Γεωργίου, του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Αθανασίου, και ατενίστε από ψηλά την εύφορη πεδιάδα με τα εσπεριδοειδή και τα ελαιόδεντρα.
Στις μικρές ή μεγαλύτερες  διαδρομές πεζοπορίες με βάση τον Πάρνωνα, θα ζήσετε υπέροχες στιγμές αναζωογόνησης, ανακαλύπτοντας τις αυθεντικές ομορφιές της υπαίθρου και την μοναδικότητα των ενδημικών φυτών και λουλουδιών. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

Καταδύσεις –  Ο μαγευτικός βυθός και ο υποθαλάσσιος πλούτος του Αργολικου κόλπου και του Μυρτώου πελάγους χαρίζουν μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις των καταδύσεων. Με έδρα στην κεντρική αγορά του Λεωνιδίου, λειτουργεί οργανωμένο καταδυτικό κέντρο, πιστοποιημένο από τον οργανισμό PADI, το οποίο παρέχει εκπαίδευση, αλλά και συνοδευόμενη κατάδυση από σκάφος.