Lil Nas X

O Lil Nas X παρουσιάζει την πιο αποκαλυπτική κυκλοφορία του μέχρι στιγμής με τίτλο «MONTERO (Call Me By Your Name)», που συνοδεύεται από music video εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία και με αναφορά στον Πλάτωνα.

To track, που είναι σε παραγωγή του Take a DayTrip, του Omer Fedi και του Roy Enzo και κυκλοφορεί από την Panik Records και την Sony Music, είναι μία ειλικρινής, ευάλωτη αλλά και γεμάτη αυτοπεποίθηση διήγηση για το ποιος έχει γίνει ο Montero. O τίτλος είναι φόρος τιμής στην ομότιτλη βραβευμένη ταινία και κάνει την ερώτηση: αγαπάς πραγματικά τον γείτονά σου όσο και τον εαυτό σου; Αρκετά για να τον αποκαλείς με το ίδιο όνομα με εσένα;

Βασισμένο σε ένα concept που φαντάστηκε ο ίδιος ο Lil Nas X, το video, σε σκηνοθεσία των LNX και Tanu Muino, είναι γεμάτο βιβλικές αναφορές αλλά και στοιχεία από την ελληνική μυθολογία, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει την προσωπική ιστορία του καλλιτέχνη γύρω από την σεξουαλικότητά του.

Η ιστορία διαδραματίζεται στον κήπο της Εδέμ, όπου ο καλλιτέχνης παίρνει τον ρόλο του Αδάμ αλλά και του φιδιού που προσπαθεί να τον δελεάσει, να ενδώσει στις απολαύσεις που του έχουν απαγορεύσει και να απολαύσει, μέχρι που στο τέλος οι 2 χαρακτήρες γίνονται ένας. Ακολουθεί μία αναφορά στο «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και ο Nas βρίσκει τον εαυτό του έτοιμο προς εκτέλεση στο Κολοσσαίο, περιτριγυρισμένος από διαφορετικές εκδοχές του εαυτού του που τον κατακρίνουν. Μετά την εκτέλεσή του, ανεβαίνει στον παράδεισο μόνο για να διωχθεί στην κόλαση όπου χρησιμοποιεί την σεξουαλικότητά του για να μαγέψει τον διάβολο και να πάρει τις κακές δυνάμεις του, που εμποδίζουν τους ανθρώπους να αποδεχθούν ελεύθερα αυτό που είναι χωρίς φόβο.