Μπαρ - Lockdown Αθήνα

Lockdown Αθήνα: Λίγο πριν το lockdown και το κλείσιμο της εστίασης η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διεξήγαγε επιτόπιους ελέγχους τόσο για την τήρηση των μέτρων αποφυγής της μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού, αλλά και του αντικαπνιστικού νόμου.

Από τους ελέγχους επιβλήθηκαν σε δύο περιπτώσεις πρόστιμα 5.000 ευρώ και 10.000 ευρώ, καθώς και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας σε μία επιχείρηση, γεγονός που δείχνει πως ακόμα και την ύστατη ώρα κάποιοι δεν βάζουν μυαλό.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό σε ένα κατάστημα εστίασης στο Μπουρνάζι επικράτησε ένταση, όταν οι ελεγκτές επέβαλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας λόγω παραβίασης των μέτρων αλλά και υποτροπής. Οι ελεγκτές μάλιστα δέχθηκαν απειλές από το προσωπικό του καταστήματος και τότε θυροκόλλησαν τη σφράγιση και συνέχισαν το έργο τους με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Σε ένα άλλο κατάστημα στο οποίο είχαν επιβληθεί ήδη κυρώσεις για μη τήρηση των μέτρων λόγω κορονοϊού, αυτή τη φορά διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Την ίδια ακριβώς στιγμή στο Γκάζι επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και 15 ημέρες αναστολή λειτουργίας, σε δύο καταστήματα στον Πειραιά διαπίστωσαν παραβάσεις της φορολογικής και της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας και στη Γλυφάδα επιβλήθηκαν πρόστιμα σε σειρά καταστημάτων για μη χρήση μάσκας ενώ ελέγχθηκε και επιχείρηση που διαφημίζει τη διένεργεια live εμφανίσεων.