paralia

Lockdown Αθήνα: Μονόδρονος ήταν η εισήγηση για καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου σε όλη την Αττική και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει από την Πέμπτη και για δυο εβδομάδες, έως δηλαδή τις 28 Φεβρουαρίου.

Η εισήγηση των ειδικών ήταν σαφής μετά το αίτημα του πρωθυπουργού να συνεδριάσουν έτσι ώστε να αναλύσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα λοιπόν με την εισήγηση αυτή από το πρωί της Πέμπτης στις 06:00 το πρωί έως τις 21 Φεβρουαρίου στην καλύτερη περίπτωση κλείνουν τα πάντα στην Αττική.

Για τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα την Τετάρτη θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Από την Πέμπτη λοιπόν σε όλη την Αττική (Lockdown Αθήνα) κλείνει ξανά το λιανεμπόριο, ενώ και τα σχολεία βάζουν λουκέτο για άλλη μία φορά.

Επίσης κλείνουν για άλλη μία φορά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, αλλά και τα γνωστά καταστήματα περιποίησης νυχιών.

Τα σούπερ μάρκετ, οι φούρνοι και τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά, ενώ υπό προϋποθέσεις θα λειτουργούν τα καταστήματα οπτικών αρκεί να πωλούν μόνο είδη πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες κανονικά θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν τα delivery και το take away παρά το lockdown Αθήνα.

H δύσκολη αυτή απόφαση πάρθηκε μετά από εισήγηση των ειδικών οι οποίοι πραγματικά ανησυχούν μετά την αύξηση των εισαγωγών περιστατικών στα νοσοκομεία περιστατικών κορονοϊού. Επίσης, η αύξηση των κρουσμάτων που χρειάζονται κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ και τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα στην Αθήνα ήταν κι αυτά ένας λόγος.

Είχε προηγηθεί και η εισήγηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σε τηλεοπτική συνέντευξη ξεκαθάρισε πως θα προτείνει ολικό lockdown (Lockdown Αθήνα) στην Αττική.

Η καταληκτική ημερομηνία για το νέο lockdown τύπου Μαρτίου 2020 είναι η 28 Φεβρουαρίου αλλά ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι όντως μετά θα αρθούν τα μέτρα ή θα πάμε για μία νέα παράταση.