Lockdown

To άτιμο αλλά απαραίτητο lockdown συνεχίζεται και αναμένεται τις επόμενες μέρες να δούμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ.Στέλιο Πέτσα, να κάνει νέες ανακοινώσεις έπειτα από συζητήσεις που έχουν κάνει τα στελέχη της κυβέρνησης με την επιτροπή επιστημόνων.

Πολλά ακούγονται για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το άνοιγμα των κομμωτηρίων (έχουμε και ένα μαλλί να φτιάξουμε για να υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο!) και γενικότερα πολλά ακούγονται τα οποία μπορεί να μην είναι ευχάριστα αλλά υπάρχει μια ελπίδα.

Στα Harrods αποφάσισαν να βγάλουν το άχτι του lockdown οι Λονδρέζοι και οι εικόνες συνωστισμού προκάλεσαν ταραχή τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και όλοι αναρωτιούνται αν θα εμφανιστούν παρόμοιες εικόνες σε εμπορικά καταστήματα. Και κάπως έτσι, «σκάει» ένα ερώτημα στο μυαλό μου: «Λες να γίνουν τα ίδια στην Ερμού και στο metro mall»;

Η αλήθεια είναι πως όσο και να συμφωνώ με το lockdown και τους λόγους για τους οποίους γίνεται, δεν μπορώ να αγνοήσω το ψυχολογικό κόστος που έχει. Οι επιπτώσεις που έχει η καραντίνα στη ψυχολογία μας είναι πολλές με πρώτη και κύρια την απομάκρυνση από ανθρώπους που έχουμε ανάγκη να δούμε. Δεύτερο, το γεγονός πως δεν μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας μετά τις 9 το βράδυ μας δημιουργεί – υποσυνείδητα- το αίσθημα ότι χάνουμε την ελευθερία μας και αυτό δεν είναι διαχειρίσιμο. Άσε, που αν είσαι single δεν έχεις τη δυνατότητα να γνωρίσεις έναν άνθρωπο και να δώσεις τέλος στη μοναξιά σου; Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι αυτό αγαπητοί μου λοιμωξιολόγοι;

Αυτό που σίγουρα δε θέλει να δει κανείς, είναι εικόνες συνωστισμού σε γνωστούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας αλλά και άλλων πόλεων αλλά είναι λογικό να θελήσει ο κόσμος να κάνει κάτι που του θυμίζει την παλιά πραγματικότητα!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι σημαντική η σωματική υγεία και η προστασία των ανθρώπων γύρω μας αλλά εξίσου σημαντική είναι και η ψυχική υγεία, η οποία έχει πληγεί με όλα αυτά που συμβαίνουν!

Who said this? @stylefreakalex