lockdown

Lockdown παραβάσεις: Παρά τα συνεχή lockdown και τα μέτρα, φαίνεται πως οι Έλληνες δεν συμμορφώνονται ιδιαίτερα και για αυτό το λόγο το Σάββατο κάποιοι ξεσάλωσαν και άρχισαν τις τσάρκες και όχι μόνο.

Συνολικά υπήρξαν 40 συλλήψεις και βεβαιώθηκαν 1.279 παραβάσεις των μέτρων σε συνολικά 65.301 ελέγχους.

Στην Αττική αξίζει να σημειωθεί ότι δύο συμπολίτες μας βρέθηκαν ξαφνικά μέσα σε έναν οίκο ανοχής και συνελήφθησαν για τις ακόρεστες ορέξεις τους, ενώ ο υπεύθυνος έχει πλέον να αντιμετωπίσει πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Στη Στερεά Ελλάδα συνελήφθη ένας υπεύθυνος ταβέρνας, ο οποίος αποφάσισε να σπάσει μόνος του την καραντίνα και να σερβίρει μία χαρά.

Ομοίως και ένα καφενείο στη δυτική Ελλάδα, ενώ στο νότιο Αιγαίο ένας υπεύθυνος καφετέριας είχε να αντιμετωπίσει τόσο ένα πρόστιμο 10.000 ευρώ, αλλά και μία αναστολή λειτουργίας της καφετέριας για 15 ημέρες.

Επίσης οι πολίτες δεν άφησαν πίσω τους ούτε τις ιδιωτικές συναθροίσεις καθώς στην Αθήνα έγιναν συλλήψεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ σε τέσσερις διοργανωτές ιδιωτικών συναθροίσεων σε σπίτια. Επίσης, σε αυτές τις περιπτώσεις υπήρξαν πρόστιμα 300 σε 17 άτομα που συμμετείχαν σε αυτές τις συναθροίσεις.

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη υπήρξε ένα μικρό πάρτι και επιβλήθηκαν επίσης πρόστιμα.