Παράταση Lockdown

Μπορεί η κυβέρνηση να είχε ανακοινώσει ότι το περίφημο δεύτερο lockdown θα τελείωνε στις 30 Νοεμβρίου, αλλά από ότι φαίνεται δε θα δούμε να ξημερώνει εκείνη η μέρα με άλλα δεδομένα καθώς τα κρούσματα δεν έχουν «πέσει», οι διασωληνωμένοι έχουν αυξηθεί και γενικότερα το κλίμα που έχει φέρει ο άτιμος κορονοϊός δεν είναι καλό!

Η εστίαση έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα από την αναγκαία λήψη μέτρων όπως και το λιανεμπόριο, αλλά στη δεύτερη περίπτωση υπάρχουν αρκετά brands τα οποία μπορούν να ελέγξουν λίγο την κατάσταση μέσω των ηλεκτρονικών αγορών, αλλά και πάλι είναι βαρύ το χτύπημα!

Τα σενάρια που έχουν ακουστεί είναι πολλά με πρώτο και καλύτερο το πιθανό άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών στις 7 Δεκεμβρίου ενώ τα γυμνάσια και τα Λύκεια δεν αποκλείεται να ανοίξουν στις 14 Δεκεμβρίου, αλλά εξετάζεται ακόμη το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς υπάρχουν λοιμωξιολόγοι οι οποίοι φέρουν αντιρρήσεις!

Όσο αφορά το λιανεμπόριο, ενδέχεται να υπάρχει άνοιγμα μετά τις 15 Δεκεμβρίου και η διαδικασία θα είναι πολύ συγκεκριμένη για να γίνουν αγορές! Η μέθοδος «click away» είναι αυτή που σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης θα μπορέσει να διασφαλίσει την ασφάλεια καταναλωτών και καταστημαρχών.

Η εστίαση για μια ακόμη φορά είναι αυτή που «πληρώνει τη νύφη»στο lockdown καθώς εξετάζονται δυο «βαριά» σενάρια! Το ένα είναι να μην ανοίξει καθόλου και το άλλο είναι να δούμε καφετέριες και εστιατόρια να κάνουν δειλό άνοιγμα με αυστηρούς περιορισμούς!

Σε άλλα νέα των περιορισμών που αναμένονται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό, κ.Κυριάκο Μητσοτάκη, τα SMS δε θα φύγουν από τη ζωή μας τόσο εύκολα καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως θα συνεχίσουν να ισχύουν απλά ίσως έχουν πιο «large» χαρακτήρα λόγω των γιορτών! Το μόνο σίγουρο είναι πως ξεχνάμε ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία αλλά και μεγάλα πάρτι σε σπίτι φίλων και γνωστών αφού θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις μέχρι 9 άτομα!

Tσέκαρε και αυτό: Η Ξιφολόγχη με κινέζικο κωδικό-πιστοποιητικό QR !