Lockdown

Lockdown: Η διαδικτυακή συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, Lee Bolinger στο Φόρουμ World LeadeOLIrs είχε πολλές ειδήσεις για το πώς θα κυλήσει η ζωή μας από εδώ και πέρα.

Κοινώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε ορθά κοφτά πως η εστίαση δεν πρόκειται να ανοίξει σύντομα. Δήλωσε χαρακτηριστικά πως κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως τα μπαρ δεν θα είναι ανοιχτές μέχρι να έρθει το εμβόλιο του κορονοϊού.

Όπως είπε, η νυχτερινή διασκέδαση, τα μπαρ και γενικότερα όλη η διασκέδαση θα λειτουργήσουν εκ νέου μόλις έρθουν τα εμβόλια στη χώρα, η οποία υπολογίζεται στις αρχές Ιανουαρίου.

Ξεκαθάρισε κοινώς πως αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί ο συνωστισμός του κόσμου μέσα στα μπαρ χωρίς να υπάρχουν εμβόλια.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν νωρίτερα τα εστιατόρια χωρίς να έχουν έρθει τα εμβόλια και φυσικά πάντα κρατώντας τις αποστάσεις.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσουν σε άνοιγμα των καταστημάτων λιανεμπορίου, αλλά πάντα με αυστηρούς περιορισμούς μέχρι να έρθει το εμβόλιο.