lollobrigida

Χριστούγεννα: Πολλοί είμαστε εκείνοι που δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει τι θα κάνουμε την Παραμονή των Χριστουγέννων αλλά φυσικά έχουμε να σας κάνουμε μία πρόταση για το ρεβεγιόν και ακούει στο όνομα Lollobrigida.

Και σας προτείνουμε το Lollobrigida του Πειραιά για τον παρακάτω απίθανα γευστικό λόγο.

Την όρεξη ανοίγει η σούπα αρακά αρωματισμένη με έλαια από καπνιστή πιπεριά Φλωρίνης και ξινόκρεμα με άρωμα μαύρης τρούφας. Ακολουθεί η σαλάτα από μικροφυλλα, με γλυκιά κολοκύθα, άρωμα κανέλας, αποξηραμένα σύκα, ρόδι, κατσικίσια κρέμα τυριού και vinegrete από παλαιωμένο πετιμέζι, ενώ το έδαφος για το κυρίως πιάτο θα προετοιμάσει το χειροποίητο ραβιόλι γεμιστό με σπανάκι και ρικότα, μέσα σε σούπα ζέστης gaspachio και σάλτσα παρμεζάνας 24μηνης ωρίμανσης.

lollobrigida

Η βραδιά κορυφώνεται γευστικά με τη χοιρινή στηθοπλευρά  με δαμάσκηνα, κάστανα και εσπεριδοειδή, μαγειρεμένη για 6 ώρες στον ξυλόφουρνο και σερβιρισμένη πάνω σε πουρέ καπνιστής γλυκοπατάτας και σάλτσα από άγρια βατόμουρα.

lollobrigida

Τέλος, η σοκολατένια σφαίρα Χριστουγέννων με λευκή σοκολάτα, tonka και αλατισμένη καραμέλα πάνω από σοκολατένια βάση brownies με pecans θα μας περιμένει για να κάνει τη βραδιά ακόμα πιο γλυκιά.

lollobrigida

Ακτή Κουμουνδούρου 62, Μικρολίμανο