Λονδίνο

Λονδίνο: Μετά από μια σημαντική χρονιά αλλαγών και εξελίξεων, η τελετή απονομής των Βραβείων Μόδας του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας (Fashion Awards 2021), η ετήσια γιορτή δημιουργικότητας και καινοτομίας συγκέντρωσε στο Royal Albert Hall του Λονδίνου στις 29 Νοεμβρίου τους κορυφαίους εκπροσώπους της βιομηχανίας και μεταδόθηκε από το TikTok.

ad

Με οικοδεσπότη τον Μπίλι Πόρτερ βραβευμένο με Emmy, Grammy και Tony ηθοποιό, τραγουδιστή και σκηνοθέτη η τελετή απονομής των Βραβείων Μόδας προσέλκυσε σχεδιαστές μόδας, μοντέλα, τραγουδιστές και ηθοποιούς

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών ψηφιακών εμπειριών και επιδείξεων μόδας με κοινωνικές αποστάσεις που απαιτούσαν μια εντελώς νέα αίσθηση δημιουργικότητας, υπήρξε επίσης μια ανανεωμένη ευαισθητοποίηση και ενθουσιασμός για την πραγματοποίηση θετικών αλλαγών, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Με φυσική παρουσία για πρώτη φορά από το 2019, η τελετή ήταν μία θερμή επανασύνδεση και ένας συγκινητικός φόρος τιμής στον Αφρο – Αμερικανό σχεδιαστή Virgil Abloh, ο οποίος πέθανε μία μέρα πριν από καρκίνο.

Ο Ίντρις Έλμπα, φίλος του Abloh, μίλησε και τίμησε τον σχεδιαστή και διάβασε το ποίημα της Μάγια Αγγέλου «When Great Trees Fall».

Οι βραβευθέντες ψηφίστηκαν από τους Βρετανούς συντάκτες, στυλίστες, αγοραστές και άλλα μέλη του Τύπου της μόδας.

Μια νέα κατηγορία φέτος ήταν οι «Ηγέτες της Αλλαγής» (Leaders of Change), με 15 σχεδιαστές και εκπροσώπους του δημιουργικού κλάδου να αναγνωρίζονται για τη δέσμευσή τους να κάνουν τη βιομηχανία της μόδας ένα καλύτερο μέρος. Το βραβείο ήταν χωρισμένο σε τρεις κατηγορίες: Περιβάλλον, Άνθρωποι και Δημιουργικότητα.

 

Οι νικητές των Βραβείων Μόδας 2021 του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας:

Βραβείο Ιζαμπέλα Μπλόου:

Ib Kamara

Βραβείο Πρωτοπορίας:

Alessandro Michele

Βραβείο του Ιδρύματος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας:

Nensi Dojaka

Βρετανός Ανεξάρτητος Σχεδιαστής:

Simone Rocha

Ηγέτες της Αλλαγής, Δημιουργικότητα:

Virgil Abloh

Alessandro Michele

Demna Gvasalia

Kim Jones

Jonathan Anderson

Ειδικό Βραβείο Αναγνώρισης:

Dylan Jones

Ηγέτες της Αλλαγής, Περιβάλλον

Bethany Williams

Gabriela Hearst

Phoebe English

Priya Ahluwalia

Stella McCartney

Σχεδιαστής της Χρονιάς:

Kim Jones

Ηγέτες της Αλλαγής, Άνθρωποι:

Edward Enninful

Harris Reed

Kenya Hunt

Samuel Ross

Telfar Clemens

Βραβείο Εξαίρετου Επιτεύγματος:

Tommy Hilfiger

 

 

 

Ad