Love bombing

Love bombing : Όλοι μας θέλουμε να βρισκόμαστε σε μια σχέση όπου τα συναισθήματα είναι αμοιβαία, να νιώθουμε ότι το έτερον ήμισυ μας θέλει πραγματικά και να περνάμε όμορφες στιγμές! Αλλά ορισμένες φορές τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν και δεν το θέλουμε αυτό!

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί πολλοί όροι οι οποίοι περιγράφουν κάποιες καταστάσεις τις οποίες βιώνει ο κόσμος ο οποίος ετοιμάζεται να μπει σε μια σχέση ή έχει ήδη δημιουργηθεί ένας έρωτας.

Ένας όρος που έχει κάνει την εμφάνιση του το τελευταίο διάστημα είναι το “Love bombing” το οποίο μπορεί να φαντάζει υπέροχο αλλά μπορεί να γίνει επικίνδυνο! Στην ουσία πρόκειται για μια “βόμβα αγάπης” που δέχεται ένα από τα δυο πρόσωπα που βρίσκεται σε μια σχέση αλλά μπορεί να αποβεί μοιραία.

Ένα πρόσωπο το οποίο εκφράζει διαρκώς την αγάπη του, είναι κολλημένο διαρκώς πάνω σου και δεν μπορεί να κάνει βήμα χωρίς εσένα δεν είναι και απόλυτα υγιές. Ο σκοπός των σχέσεων είναι να έρθουν κοντά δυο άνθρωποι οι οποίοι έχουν τις ζωές τους και να προσπαθούν μέρα με τη μέρα να γίνουν κομμάτι της καθημερινότητας μας. Αλλά όχι υπό πίεση και επειδή δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν.

Πώς μπορεί να καταστρέψει το love bombing μια σχέση

#1. Η υπερβολική αγάπη μπορεί και να προκαλέσει προβλήματα καθώς ορισμένοι άνθρωποι “πνίγονται” και νιώθουν ότι δεν μπορούν να ανασάνουν διότι προκύπτει πολύ έντονα το συναίσθημα της ζήλιας. Και αυτό δεν το θέλουμε.

#2. Υπάρχουν απαιτήσεις που δεν επιτρέπουν να αφήσουν το ζευγάρι να προχωρήσει με όμορφο τρόπο! Η βιασύνη για να ικανοποιηθεί ο έρωτας και η αγάπη που μπορεί να δώσει ένας άνθρωπος με γρήγορος ρυθμούς είναι μερικές φορές καταστροφική γιατί προκαλεί ένα αίσθημα ανασφάλειας.

#3. Πολλοί αναλυτές και ψυχολόγοι πιστεύουν πως μέσω της συγκεκριμένης τακτικής ότι ένας άνθρωπος προσπαθεί να χειριστεί το πρόσωπο που τον ενδιαφέρει χρησιμοποιώντας τρόπους που μπορεί να φαίνονται αγνοί αλλά δεν είναι στην πραγματικότητα.

#4. Με τη συγκεκριμένη τακτική, αυτός που τη χρησιμοποιεί, προσπαθεί να απομακρύνει τους πάντες από κοντά μας και θέλει να είναι το επίκεντρο. Θέλει να είναι το μοναδικό πρόσωπο που θα έχεις στη ζωή σου και παρουσιάζει ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά.

#5. Προσπαθεί να φέρνει πάντα στο προσκήνιο την ανάγκη του για αγάπη και πόση αγάπη είναι διατεθειμένο αυτό το πρόσωπο να δώσει αλλά στην ουσία πρόκειται για εγωιστική συμπεριφορά. Και αυτό δεν το θέλουμε!