Οι λουκουμάδες είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά και ταιριάζουν σε κάθε εποχή, ενώ είναι πολύ εύκολο να τους φτιάξεις στο σπίτι σου.
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
Για τη ζύμη για τους λουκουμάδες
240 γρ. χλιαρό γάλα
240 γρ. χλιαρό νερό
15 γρ. ξηρή μαγιά (2 φακελάκια)
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
λάδι για τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα
350 γρ. μέλι
κανέλα σε σκόνη
καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Για να φτιάξετε τους λουκουμάδες, θα ξεκινήσετε από τη ζύμη. Στο μπολ του μίξερ αρχικά θα βάλετε νερό και μαγιά, θα ανακατέψετε και θα περιμένετε 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Έπειτα θα βάλετε τα υπόλοιπα υλικά, και με το σύρμα του μίξερ θα τα χτυπήσετε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, σε δυνατή ταχύτητα για 2 λεπτά.
Στη συνέχεια, σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε σε ένα ζεστό σημείο για μία ώρα τουλάχιστον μέχρι να φουσκώσει.
Σε μία κατσαρόλα βάλτε αρκετό λάδι να ζεσταθεί και μόλις είναι έτοιμο βουτήξτε ένα κουτάλι της σούπας σε νερό και πάρτε κουταλιά από τον χυλό και ρίξτε τον στο καυτό λάδι.
Μετά συνεχίζετε έτσι ακριβώς τη διαδικασία, βρέχοντας πάντα το κουτάλι. Με μία τρυπητή κουτάλα, τους γυρνάτε για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και μόλις είναι έτοιμοι βάλτε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Μόλις τελειώσετε τη διαδικασία, βάλτε τους σε ένα μεγάλο πιάτο και απλώστε το μέλι, τα καρύδια και την κανέλα.
Τσέκαρε και αυτά:
Αριστέα Αλεξανδράκη: Το βιογραφικό, η ηλικία, η καταγωγή και το Fame Story
Κέικ μήλου χωρίς ζάχαρη σε απλά βήματα