Λανγκ Λανγκ

Η σκηνοθέτης της ταινίας “The Farewell”, Λούλου Ουάνγκ εξέφρασε μέσω του Twitter τις ανησυχίες της σχετικά με την απόφαση του Ρον Χάουαρντ να σκηνοθετήσει τη βιογραφία του διάσημου πιανίστα από την Κίνα, Λανγκ Λανγκ.

 

“Ως πιανίστα με κλασσική εκπαίδευση που γεννήθηκε στην Κίνα, πιστεύω ότι είναι αδύνατο να αφηγηθεί κάποιος την ιστορία του Λανγκ Λανγκ χωρίς προσωπική κατανόηση του κινεζικού πολιτισμού και του αντίκτυπου της πολιτιστικής επανάστασης στους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους, καθώς και τις επιπτώσεις του δυτικού ιμπεριαλισμού” έγραψε σε tweet της η Λούλου Ουάνγκ.

 

Συνεχίζοντας στο ίδιο tweet, διευκρίνισε:” Δεν το λέω αυτό γιατί θέλω να σκηνοθετήσω την ταινία. Δεν θέλω. Απλώς δεν νομίζω ότι αυτοί είναι οι καλλιτέχνες θα ασχοληθούν με τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες της βορειοανατολικής Κίνας από όπου προέρχονται ο Λανγκ Λανγκ (και η οικογένειά μου). Ή με την πολιτιστική πτυχή της σωματικής βίας στην ανατροφή του”.

Η ταινία «Journey of a Thousand Miles» ακολουθεί τον διάσημο Κινέζο πιανίστα, Λανγκ Λανγκ, από τα παιδικά του χρόνια έως την κατάκτηση της φήμης και θα γυριστεί στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.