Μάχη της Κρήτης

Ογδόντα ένα χρόνια μετά τη Μάχη της Κρήτης, το δωδεκαήμερο της γενναίας αντίστασης του Κρητικού λαού που συγκλόνισε την Ευρώπη και επηρέασε την εξέλιξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναβιώνει μέσα από τη νέα παραγωγή της COSMOTE TV «Ο Ερμής κράτησε την αναπνοή του – Η Μάχη της Κρήτης», σε σκηνοθεσία της βραβευμένης Βικτώριας Βελλοπούλου (Excision, The Extra Mile, H Αρκούδα, Τοπόσημα, Ναύς).

ad

Η ταινία, που συστήθηκε στο κοινό μέσα από το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα κάνει Α΄ τηλεοπτική προβολή ανήμερα της επετείου της Μάχης της Κρήτης (Παρασκευή 20/5) στις 22.00, ταυτόχρονα στο COSMOTE HISTORY HD και το επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV, ελεύθερα για το κοινό.

Μετά την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, η ταινία «Ο Ερμής κράτησε την αναπνοή του – Η Μάχη της Κρήτης» θα είναι διαθέσιμη on demand, για θέαση οποιαδήποτε στιγμή.

Με αφετηρία τα ξημερώματα της 20ης Μαΐου 1941, η ταινία καταγράφει όσα εκτυλίχθηκαν έπειτα από μία τεράστιας κλίμακας απόβαση από αέρος των Γερμανών στην Κρήτη, υπό την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Ερμής».

Μέσα από εκτενή έρευνα και δεκάδες συνεντεύξεις σε Κρήτη, Αθήνα και Λονδίνο, αποκαλύπτονται τα γεγονότα της Μάχης από την ελληνική πλευρά, χωρίς να παραβλέπεται ο ρόλος των συμμαχικών δυνάμεων και η γερμανική οπτική.

Τσέκαρε κι αυτό:

Extension βλεφαρίδες: Πώς να αλλάξετε το βλέμμα σας

Ad