Μαγαζιά Αθήνα

Μαγαζιά Αθήνα: Δύο χρόνια μετά το πολύ επιτυχημένο λανσάρισμα του UMI bar στον εξωτερικό χώρο του Nobu Matsuhisa, αυτές τις ημέρες ξεδιπλώνεται μια νέα ολοκληρωμένη πρόταση, έτοιμη να σταθεί σαν ένα exclusive bar destination, ένα αυτόνομο brand που συγκαταλέγεται άνετα ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης, ιδανικό να φιλοξενήσει τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της τέχνης του mixology.

Πέρα από τα signature cocktails που σερβίρονται σε όλα τα Matsuhisa bars ανά τον κόσμο, το UMI bar στον Αστέρα επιβάλλει την ιδιαιτερότητά του μέσα από μια εντυπωσιακή λίστα κοκτέιλ που αγκαλιάζουν το μεσογειακό του περιβάλλον και επενδύουν στην τοπικότητα των ιδιαίτερων υλικών της ελληνικής γης, για να της προσφέρουν μια ξεχωριστή γευστική μνεία μέσα από τις συνθέσεις τους. Κουμκουάτ, φραγκόσυκα, λωτός, μαστίχα αλλά και μπαχαρικά και βότανα της ελληνικής γης έρχονται να συμπληρώσουν τον κατάλογο με τα κλασικά εξωτικά υλικά μιας ενημερωμένης πρότασης με premium αλλά και tailored συνταγές.

«UMI» είναι στα ιαπωνικά η λέξη για τη θάλασσα, και το φωτεινό μπλε που υπογραμμίζει την αισθητική του bar δημιουργεί την πιο ενδιαφέρουσα σύνδεση με την απίστευτη εικόνα από τις ανοιγόμενες τζαμαρίες, που προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στο υπέροχο γαλάζιο του Σαρωνικού. Πάνω στον εντυπωσιακό όνυχα που επενδύει την μπάρα στέκονται homemade σιρόπια που παρασκευάζονται από ένα εξειδικευμένο προσωπικό με ιδιαίτερη εκπαίδευση, οι πιο επιβλητικές ετικέτες σε ποτά όπως βότκα και τζιν, block πάγου και οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία εκείνου που οι γνώστες αποκαλούν «perfect serve».

Μια δυνατή λίστα περίπου 450 κρασιών και sake, που αποτελούν exclusive editions στην Ελλάδα, καθώς και μια έξυπνη στροφή προς ετικέτες της ηφαιστειογενούς Αίτνας και της θερμής Ισπανίας ολοκληρώνουν τη μεσογειακή εμπειρία που στήνεται στο μοναδικό σκηνικό του UMI. Οι μπουκίτσες, τα ρολάκια και τα tacos ή τα finger bites δε χτίζουν απλά ένα μικρό μενού μεγάλης απόλαυσης, αλλά και μια fine cocktail pairing εμπειρία, που σκοπό έχει να προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι στις αισθήσεις σε αυτό το bar που αποτελεί έναν high-end προορισμό από μόνο του.