Μαγαζιά

Μαγαζιά: Η πανδημία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και έναν πραγματικό σεισμό στη μέχρι τώρα ζωή μας, αλλά αυτό που φαίνεται πως έχει στοιχίσει σε όλους είναι το γεγονός πως δεν μπορούμε να βγούμε μία βόλτα για έναν καφέ ή για φαγητό με την παρέα μας.

Η εστίαση από την πρώτη στιγμή χτυπήθηκε περισσότερο από όλους τους άλλους τομείς της οικονομίας, αλλά ίσως και να υπάρχει τρόπος να ανοίξει και να λειτουργήσει ξανά δίνοντας έστω και έτσι μία ανάσα στις επιχειρήσεις αυτές που “ψυχορραγούν”.

Σύμφωνα με την επικεφαλής σύμβουλο του Λευκού Οίκου αρμόδια για θέματα πανδημίας, την Anthony Fauci υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει ξανά η εστίαση, χωρίς να προκαλέσει έξαρση του κορονοϊού.

Η ίδια μιλώντας στο CNN ανέφερε πως υπάρχει μόνο ένας τρόπος πχ στα εστιατόρια που θα γευματίζουμε για να μην κολλήσουμε κορονοϊό.

Όπως εξήγησε ο μοναδικός αυτός τρόπος είναι να διατηρείτε η κοινωνική απόσταση μεταξύ των πελατών και φυσικά τα τραπέζια θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί αρκετά μακριά το ένα από το άλλο.

Βέβαια η ίδια δεν αναφέρει πουθενά κατά πόσο κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό από τις επιχειρήσεις εστίασης.

Όσον αφορά στην Ελλάδα πάντως την προηγούμενη καραντίνα υπήρξαν επιχειρήσεις που τήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια τους υγειονομικούς κανόνες και άλλες επιχειρήσεις που επέδειξαν εγκληματική αμέλεια.