Μαγαζιά

Με ένα αυστηρό lockdown στη ζωή μας το βλέμμα των περισσοτέρων βρίσκεται στα μαγαζιά και πώς αυτά θα μπορούσαν να ανοίξουν χωρίς να εκτοξευτεί τα αρνητικά επιδημιολογικά δεδομένα.

Με δεδομένο πως η οικονομία δεν αντέχει άλλο πια και πολλοί άνθρωποι της αγοράς έχουν φτάσει στο χείλος του γκρεμού, η κυβέρνηση σχεδιάζει ίσως να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου αλλά με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που ξέραμε μέχρι τώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτό το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα υπάρχει μια ούτε το γνωστό click away, αλλά ούτε και το click inside, αλλά οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν οι ίδιοι στα καταστήματα.

Και πριν προλάβετε να χαρείτε για τη φυσική παρουσία στα μαγαζιά, αυτό δεν θα συμβεί χωρίς αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

Η επίσκεψη στην αγορά θα προϋποθέτει την αποστολή ενός μηνύματος στο 13032 και αυτό το μήνυμα θα έχει ισχύ για τρεις ώρες και μόνο. Επίσης το μήνυμα αυτό θα μπορούμε να το στέλνουμε μία φορά την ημέρα και εάν κάποιος επιχειρήσει να το στείλει για δεύτερη φορά θα λαμβάνει απάντηση πως αυτό απαγορεύεται.

Φυσικά δεν έχουμε τελειώσει με τους περιορισμούς. Όποιος ενδιαφέρεται να ψωνίσει θα μπορεί να το κάνει μόνο εντός του δήμου στον οποίο κατοικεί ή εάν τα μαγαζιά είναι σε απόσταση έως δύο χιλιόμετρα από το σπίτι σας.