Μαγαζιά Θεσσαλονίκη

Μαγαζιά Θεσσαλονίκη

: Σε μια από τις πιο ζωντανές γωνιές της Θεσσαλονίκης, κοντά στο λιμάνι και, σε μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο, το μοναδικής αισθητικής εστιατόριο Chan ανοίγει ξανά τις πόρτες του στις 24.10.2020 για να υποδεχτεί τους επισκέπτες του για μια ξεχωριστή, υψηλού επιπέδου εμπειρία, με την υγιεινή και την ασφάλεια να είναι το επίκεντρο της φιλοξενίας.

Το Chan, ένα από τα πλέον hip meeting points της πόλης, όπου η minimal γευστική κουλτούρα της ασιατικής κουζίνας συναντά το contemporary design, ανεβάζει ακόμα ψηλότερα το γευστικό πήχη μιλώντας απευθείας στην καρδιά και τον ουρανίσκο των επιλεκτικών gourmet-lovers.

Υπέροχες ασιατικές δημιουργίες, με γνώση και φαντασία, απογειώνουν τις αισθήσεις, προσφέροντας μία αξέχαστη γευστική εμπειρία. Παρουσιάζοντας ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ασιατική γαστρονομική καινοτομία, το εστιατόριο Chan σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Andy Martin & Associates του Λονδίνου.

Το Chan, στο ξενοδοχείο The Met του ομίλου Χανδρή και, μέλος των Design Hotels worldwide, που έχει γίνει πλέον συνώνυμο με την κορυφαίας ποιότητας πανασιατική κουζίνα, είναι μια ζωντανή μίξη μοντέρνας αισθητικής και παραδοσιακών ασιατικών μοτίβων.

Η πρόσβαση στο εστιατόριο γίνεται μέσω διακριτικών εισόδων από το ξενοδοχείο και το δρόμο και οδηγεί στον εντυπωσιακό και απαλά φωτισμένο χώρο. Οι ama – Andy Martin Architecture-, διερευνώντας εκτενώς το σκεπτικό τους με ταξίδια στο Χονγκ Κονγκ, την Ταϊλάνδη και την Ινδονησία, προσπάθησαν να αναζητήσουν την ουσία της σαφώς σύγχρονης ασιατικής κουζίνας. Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια πραγματικά πλούσια ατμόσφαιρα χωρίς τις στερεοτυπικές οπτικές αναφορές.

Η αντίθεση μεταξύ του παραδοσιακού και του σύγχρονου ασιατικού πολιτισμού και της δυαδικότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο, ενσωματώθηκε στον σχεδιασμό. Tα graphic φωτισμένα πάνελ τοίχου, οι ανοιχτές οροφές πλέγματος, και οι χαραγμένες λεπτομέρειες στα τραπέζια δημιουργούν μια δραματική αίσθηση από διαφορετικά layering μέσα στο χώρο ενώ τα tattooed graphics σε ταπετσαρίες και οι ερμηνείες «manga» του 21ου αιώνα στο cocktail lounge, απογειώνουν την εμπειρία της ασιατικής κουλτούρας του δρόμου και της κοσμοπολίτικης πολυπλοκότητας. Πρόκειται για μια ζωντανή συγχώνευση σύγχρονης αισθητικής και παραδοσιακών ασιατικών μοτίβων που εξελίσσεται σε 230 τ.μ. ενώ, υπάρχει και ο εξωτερικός χώρος για εκείνους που επιθυμούν να δειπνήσουν στην αυλή του ξενοδοχείου.

Ακολουθώντας την παράδοση της ασιατικής κουλτούρας, σχεδιάσαμε το μενού μας έτσι, ώστε να μοιράζεστε το κάθε πιάτο με την παρέα σας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε όλα τα πιάτα που θα επιλέξετε μεταξύ σας και να καλοδεχτείτε την αρχαία αυτή φιλοσοφία και παράδοση.

Στο μενού μπορείτε να βρείτε επιλογές και ξεχωριστά πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε όπως, το κοτόπουλο νανάκι με miso zuke και ραπανάκι kiroboshi, το tartar τόνου με σόγια, σησαμέλαιο, μαύρο σουσάμι, μαρμελάδα λεμονιού και yuzu, τον μαύρο μπακαλιάρο Αλάσκας με Moro Miso, μοσχολέμονο και κόκκινο ginger ενώ, must try είναι και το signature dish σολομός, γαρίδες και χτένια με κόκκινο thai curry, ρύζι καρύδας, γλυκοπατάτα και μάνγκο.