συνταγή : Η μέρα που θα απολαύσουμε ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά της χρονιάς έφτασε και το βράδυ της Ανάστασης θα καθίσουμε με την οικογένεια μας για να δοκιμάσουμε ένα πιάτο το οποίο έχει καταφέρει να γίνει έθιμο για όλους όσους ακολουθούν την νηστεία και κάνουν τη μετάβαση τους από αυτή στην κρεατοφαγία.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ
Προτού βρεθούμε στην εκκλησία για να ακούσουμε τις ψαλμωδίες και να δούμε φίλους και γνωστούς, προετοιμάζουμε τη μαγειρίτσα μας για να μπορέσουμε να την απολαύσουμε το βράδυ που θα επιστρέψουμε στο σπίτι! Και έχουμε μια πολύ καλή συνταγή την οποία πρέπει να τη δοκιμάσεις!
Τι θα χρειαστείς
- 2 ματσάκια φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 2 αρνίσια έντερα καθαρισμένα πολύ καλά!
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 συκωταριά από αρνί
Τι θα χρειαστείς για το αυγολέμονο
- 3 αυγά
- χυμό από δυο λεμόνια
Πάμε στην παρασκευή
- Πλένουμε καλά τα έντερα και τη συκωταριά
- Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό το οποίο βράζει για 5 λεπτά
- Αφού περάσει η ώρα, τα αφήνουμε στην άκρη αφού τα έχουμε στραγγίξει και τα ψιλοκόβουμε
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα λάδι μας και σοτάρουμε το κρεμμύδι μας με το σκόρδο και ρίχνουμε τα κομμάτια από τα έντερα
- Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και αφήνουμε να βράσουν
- Όσο αφρίζει το μείγμα μας, προσπαθούμε να αφαιρέσουμε όσο περισσότερο αφρό μπορούμε
- Αρχίζουμε να ρίχνουμε τα μαρούλια, το φρέσκο κρεμμύδι και τον άνηθο, αφού έχουν περάσει 20 λεπτά και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 20 λεπτά.
- Η σούπα πρέπει να πήξει αλλά να κρατά και λίγο το ζουμί της
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά μας μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνουν αφράτα
- Ρίχνουμε το λεμόνι μας και συνεχίζουμε να χτυπάμε
- Ενώ βράζει η μαγειρίτσα, παίρνουμε μια κουτάλα λίγο λίγο τον ζωμό της και τον προσθέτουμε στο αυγολέμονο και ανακατεύουμε μέσα στο μπολ! Μην ξεχάσεις να στείλεις τα “φιλάκια” σου ενώ ανακατεύεις!
- Αφού έχεις βάλει τον μισό ζωμό στο αυγολέμονο, ρίχνεις πάλι πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύεις καλά ενώ έχεις βγάλει την κατσαρόλα από το μάτι! Την επαναφέρεις αφού έχεις ρίξει το αυγολέμονο και σε χαμηλή φωτιά για να δέσει για 2-3 λεπτά.
- Είναι έτοιμη για να τη βγάλεις από τη φωτιά! Μην ξεχάσεις να ρίξεις μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Tσέκαρε και αυτά:
- Kris Jenner : Είδε τον James Corden γυμνό και έπαθε σοκ
- Ακολουθία επιταφίου :Η περιφορά στους Ταξιάρχες στην Αρεόπολη