Η Σαρακοστή ξεκίνησε πλέον και επίσημα και ο γνωστός Έλληνας σεφ Νικόλας Καρβέλας φέρνει μία ιδιαίτερη και πρωτότυπη συνταγή με μακαρόνια με κιμά, αλλά ο κιμάς θα είναι από κουνουπίδι.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ σπαγγέτι
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 κουνουπίδι μικρό
- 1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- 1/4 κουταλάτι του γλυκού γαρύφαλλο
- Αλάτι- πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ - 100 γρ αμύγδαλα άσπρα
- 2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση από τον σεφ, Νικόλα Καρβέλα