Τζίνο

Οι γιορτές είναι ακόμα εδώ και το citynow.gr βρήκε τον πλέον ειδικό, γνωστό hair stylist, Τζίνο, ο οποίος δίνει τις συμβουλές του για τις γυναίκες και τα μαλλιά τους ενόψει ρεβεγιόν και όχι μόνο.

Ο Τζίνο, ο οποίος επιμελείται πολλές διάσημες Ελληνίδες μοιράζεται μαζί μας χρήσιμα και πολύτιμα tips για υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Όπως μας εξηγεί, κάθε φορά που πάει για ένα χτένισμα σε ποσοστό 80% οι γυναίκες δεν έχουν λούσει καλά τα μαλλιά τους. Αυτό ακριβώς έχει ως αποτέλεσμα να λαδώνουν γρήγορα και τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά. Επίσης, όμως μία τέτοια λάθος πρακτική δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση να κρατηθεί το χτένισμα.

Μας εξηγεί λοιπόν επί λέξει:

“Πρέπει λοιπόν κυρίες μου και κύριοι με μακριά μαλλιά να καταλάβετε πως όταν κρατάμε το “τηλέφωνο” του ντους πάνω μας και τρέχει το νερό δεν το κρατάμε για να το κρατάμε. Βάζουμε τα δάχτυλα μας μέσα στα μαλλιά μας και κάνουμε έντονο μασάζ έτσι ώστε το shampoo στο κεφάλι μας να πάει παντού. Και μετά όταν ξεβγάζουμε κάνουμε ακριβώς το ίδιο για να φύγει τελείως ο αφρός”.

Η δεύτερη συμβουλή που μας δίνει ο γνωστός hair stylist είναι πως για να έχουμε μαλλιά που να λάμπουν πρέπει το τελευταίο χέρι να το ξεβγάζουμε με κρύο νερό. Το κρύο νερό γυαλίζει τα μαλλιά απίστευτα.

Τρίτη συμβουλή είναι πως conditioner και μάσκες ποτέ μα ποτέ στη ρίζα και πάντα από τη μέση και κάτω του μαλλιού. Κι αυτό γιατί η ρίζα δεν χρειάζεται ενυδάτωση παρά μόνο οι άκρες. Το conditioner στη ρίζα έχει ως αποτέλεσμα να λαδώνουν γρήγορα τα μαλλιά και άρα να πέφτει και το χτένισμα πιο σύντομα.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

@fayskorda tnx u είσαι κούκλα . @trifonassamaras tnx u 😊😍#τοπρωινο #tv #antennatv #backstage

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Gatos (@giorgos_gatos) στις

Τέταρτη συμβουλή είναι το λαδάκι που πρέπει όλοι να έχουμε (υπάρχουν πολλά στο εμπόριο) όπου με δυο τρεις σταγόνες στο χέρι τα απλώνουμε σε όλο το μήκος του μαλλιού και τις άκρες. Αυτό ενυδατώνει τα μαλλιά και τα δείχνει πιο λαμπερά, ενώ τελειοποιεί και το χτένισμά μας.

Σημαντικό είναι να ξέρετε σύμφωνα με τον Τζίνο πως όσοι και όσες πιάνουν συνέχεια τα μαλλιά τους αλογοουρά, αυτό σπάει την τρίχα με αποτέλεσμα να δημιουργείται ψαλίδα.

Έκτη συμβουλή και πολύ βασική είναι πως ποτέ μας ποτέ δεν παίρνει να βάζουμε λάδι στα μαλλιά και μετά να χρησιμοποιείτε πρέσα ισιώματος. “Τηγανίζετε το μαλλί σας στην κυριολεξία”, αναφέρει ο Τζίνο, ο οποίος συμβουλεύει να μην χρησιμοποιείται η πρέσα σε καθημερινή βάση γιατί το μαλλί θα καεί.

Όλα τα παραπάνω είναι μικρά καθημερινά tips που θα έχουν αποτέλεσμα στα μαλλιά της και θα αλλάξει η όψη τους δείχνοντας πιο λαμπερά και υγιή.

Τζίνο

Μοναδικές συμβουλές από τον Τζίνο