Μάλτα

Η Μάλτα είναι η μικρότερη χώρα της Ευρώπης και πολλοί είναι αυτοί που την επιλέγουν για ολιγοήμερες διακοπές καθώς προσφέρει ξέγνοιαστες στιγμές και χαλαρές βόλτες οι οποίες είναι ιδανικές για όποιον θέλει να “αδειάσει” το μυαλό του.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Οι πέτρινες συνοικίες και η μεσαιωνική ομορφιά των περιοχών που διαθέτει αυτό το υπέροχο νησί θα σε γυρίσουν πίσω στο χρόνο και θα νιώσεις πως βρίσκεσαι σε κάποια ταινία όπου θα “σκάσει” ο ιππότης μέσα από κάποιο πλακόστρωτο στενό και θα σε πάρει να φύγετε σε άλλη γη και σε άλλα μέρη.

Πρωτεύουσα της Μάλτας είναι η Βαλέτα, μια πόλη η οποία μοιάζει με ένα μικρό μουσείο το οποίο αποτελείται από πολλά μνημεία αλλά και σοκάκια τα οποία είναι ιδανικά για φωτογραφίες με το αμόρε ή με φίλους. Η πόλη περπατιέται πολύ άνετα και μπορείς να θαυμάσεις τα υπέροχα μπαλκόνια των κτιρίων όπου οι κάτοικοι μένουν και να κάνεις ψώνια σε στην υπαίθρια αγορά όπου θα βρεις ιδιαίτερα προϊόντα.

 

Ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείς είναι το χωριό του Ποπάι – το Sweethaven – το οποίο θα σου θυμίσει τον αγαπημένο ήρωα των παιδικών μας χρόνων που έτρωγε σπανάκι και γινόταν σούπερ δυνατός.

 

 

Τα τοπία στη Μάλτα είναι μοναδικά καθώς τα γαλαζοπράσινα νερά που αγκαλιάζουν το σε προσκαλούν ακόμη και για μια μικρή βουτιά όταν ο ήλιος ζεσταίνει την ατμόσφαιρα.

Η αρχιτεκτονική σίγουρα θα σε ενθουσιάσει και δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις τις street food προτάσεις που κάνυν διάφορα μικρά μαγαζιά σε πόλεις και χωριά στα οποία μπορεί να βρεθείς.

Τσέκαρε και τις εικόνες παρακάτω: 

 

 

Τσέκαρε και αυτά: