Μανιταρόσουπα

Ίσως ένα από τα πιο χειμωνιάτικα-φθινοπωρινά φαγητά, η μανιταρόσουπα είναι πολύ θρεπτική και υγιεινή, ενώ είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξεις.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

800 γρ. διάφορα μανιτάρια
2 πράσα, το λευκό μέρος μόνο
2 μεσαία κρεμμύδια
1 μεγάλο φρέσκο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή βοδινού
2 κ.σ. αλεύρι
50 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
2-3 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο για το σοτάρισμα

Μανιταρόσουπα – Εκτέλεση

Αρχικά, σοτάρουμε στο βούτυρο τα πράσα και τα κρεμμύδια, και μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο σε φετάκια, για να γίνουν πιο μαλακά.

Το επόμενο βήμα, είναι να βάλουμε τον ζωμό και να τα αφήσουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Διαλύουμε 2 κουταλιές αλεύρι σε νερό, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό και το αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα. Μετά σβήνουμε τη φωτιά, και κρατάμε μανιτάρια για το σερβίρισμα.

Έπειτα πολτοποιούμε τον ζωμό, για το βελουτέ αποτέλεσμα που θέλουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Σημείωση: Αν έχετε μπορείτε να βάλετε λίγο λάδι τρούφας πριν το σερβίρισμα, ενώ στο πιάτο σας μπορείτε να προσθέσετε και λίγο δυόσμο, ωστόσο αυτά τα βήματα είναι προαιρετικά.

Τσέκαρε και αυτά:

Fame Story: Άγιος καυγάς Αλεξάνδρας Κατσαΐτη και παίκτριας

Τεχνητή νοημοσύνη: Έφτιαξε AI κοπέλα για να βρει τον έρωτα