Μαρία Ανδρονίκου

Μία ξεχωριστή φωνή με ιδιαίτερη χροιά και καταγωγή από την Κύπρο, η Μαρία Ανδρόνικου είναι ένα μουσικό πλάσμα που έχει πολλά πει και σίγουρα πολλά να τραγουδήσει.

Το citynow.gr γνώρισε τη Μαρία Ανδρόνικου που ήδη κερδίζει τις εντυπώσεις και σε εμάς, αλλά σίγουρα και στον κόσμο με τις άκρως προσεχτικές και επιτυχημένες συνεργασίες της, με τη μοναδική της σκηνική παρουσία και την τόσο ιδιαίτερη φωνή της.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε από την Celestian Keys Records το πρώτο της Single που τιτλοφορείται “Μαζί σου μπορώ” σε στίχους του Θοδωρή Τοσίδη και σε μουσική του μοναδικού Στέφανου Κορκολή.

Και μας μίλησε για αυτή την τόσο ξεχωριστή συνεργασία για την οποία δηλώνει τυχερή και ευτυχισμένη.

 Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον Στέφανο Κορκολή; Θέλουμε να θυμηθείς για εμάς πως αισθάνθηκες όταν άκουσες πως θα σου εμπιστευτεί το τραγούδι “Μαζί σου μπορώ”. 

 Μ.Α : Η συνεργασία μου με τον Στέφανο Κορκολη προέκυψε μέσω της γνωριμίας μου με τον Αργύρη Ναστόπουλο που είναι διευθυντής της εταιρείας με την οποία συνεργάζομαι (Celestial Keys Records). Μου είχε πει ο Αργύρης ότι ο Στέφανος έψαχνε για καινούριες φωνές και του έστειλε ένα δείγμα από την συμμετοχή μου στο X Factor .Όλο αυτό φυσικά για μένα ήταν κάτι εξωπραγματικό. Ομολογώ πως μου πήρε αρκετή ώρα να συνειδητοποιήσω τι έγινε, δεν πίστευα ποτέ πως θα ήταν ένα εισιτήριο για να γνωρίσω έναν καλλιτέχνη της εμβέλειας και βαρύτητας του Στέφανου Κορκολή.

 Τι σημαίνει για σένα το “Μαζί σου μπορώ”;

Μ.Α: Για μένα το συγκεκριμένο τραγούδι είναι μια πολύ καλή αρχή, αλλά και μια υπέρβαση αφού δεν είχα πιο πριν δοκιμάσει να τραγουδήσω τζαζ. Ως τίτλος όμως και το ίδιο το νόημα του τραγουδιού είναι η βάση για ένα καλύτερο αύριο στον κόσμο που ζούμε.

 Θα άφηνες την Κύπρο για να κυνηγήσεις μία καριέρα στην Ελλάδα;

Μ.Α: Στην παρούσα φάση όπως είναι τα πράγματα στην δισκογραφία και γενικά στον χώρο του τραγουδιού δεν θα άφηνα την Κύπρο για να κυνηγήσω ,την αγαπάω και είναι η Βάση μου. Εδώ είναι οι φίλοι μου  και η οικογένεια μου. Θέλει πίστη και αφοσίωση  η Μουσική .Αν θα χρειαστεί θα φύγω για live εκτός Κύπρου με χαρά και θα το κάνω.

 Δεν είχες προβλήματα να συνδυάσεις καριέρα στρατιωτικού με μία καριέρα στο τραγούδι;

Μ.ΑΌχι, γιατί έχω σταματήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια  να τραγουδάω επι πληρωμή και είχα ασχοληθεί περισσότερο σε εμφανίσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Εκτός και αν εννοείς αν έχω πρόβλημα στο να συνδυάσω την φύση του στρατού με την μουσική. θα σου απαντούσα πως ο στρατός είναι μια μικρή κοινωνία στην οποία ναι μεν πειθαρχείς αλλά δεν παύεις να είσαι μια ξεχωριστή προσωπικότητα με τα ταλέντα σου, τα προτερήματα και τις αδυναμίες σου.

Οι συνάδελφοί σου στις ένοπλες δυνάμεις πως σε αντιμετωπίζουν είτε μετά τη συμμετοχή σου στο X Factor είτε τώρα που έχεις μία πορεία στη μουσική;

Μ.Α: Τους περισσοτέρους συνάδελφους τους γνωρίζω μια ζωή σχεδόν, μαζί μεγαλώσαμε ας το πούμε, ξέρουν ότι ασχολούμαι και πάντα με ρωτάνε αν τραγουδάω κάπου να έρθουν να με ακούσουν. Τώρα που ξεκίνησα δισκογραφία παρακολουθούν την πορεία μου με μεγάλο ενδιαφέρον. 

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζεις; Τι πρέπει να περιμένουμε;

Μ.Α Τώρα τρέχουμε το τραγούδι μας Μαζί σου Μπορώ το οποίο και πάει πολύ καλά στην ανταπόκριση των σταθμών και του Κόσμου. Σχεδιάζω να ξεκινήσω το συντομότερο Live εμφανίσεις και μαζί με την εταιρεία που συνεργάζομαι θα κυκλοφορήσουμε κι άλλα τραγούδια. Ήδη ψάχνουμε για καινούριο υλικό και το επεξεργαζόμαστε. Υπολογίζουμε αρχές Απρίλιου να κυκλοφορήσει.

Επιμέλεια: Πραξιτέλη Σαραντόπουλος