Μαρία Σπυράκη

Αναστολή στην κομματική ιδιότητα της ευρωβουλευτή, Μαρία Σπυράκη, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς φέρεται να υπάρχει προβληματική διαχείριση στην αμοιβή ενός διαπιστευμένου πρώην κοινοβουλευτικού βοηθού της.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την άρση ασυλίας της ευρωβουλευτή της ΝΔ η οποία ζητά να ερευνηθεί η υπόθεση και να πέσει “φως” σε ότι μπορεί να έχει συμβεί. Η ευρωβουλευτής θέλει να τελειώσει η υπόθεση και αποδέχτηκε αλλά και ζήτησε την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας έτσι ώστε να μπορούν οι αρμόδιες αρχές να κάνουν σωστά την έρευνα τους.

Η ίδια έχει πει πως είναι στη διάθεση των αρμόδιων αρχών και πως ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ να αναστείλει την κομματική της ιδιότητα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Ποια είναι η Μαρία Σπυράκη

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ γεννήθηκε στη Λάρισα στις 11 Σεπτεμβρίου του 1965. Έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ως χημικός και έπειτα σπούδασε στο London School of Journalism δημοσιογραφία.

Είναι μια γυναίκα που πάντα ενδιαφερόταν για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ αλλά και για προγράμματα της Ευρώπης ενώ ασχολήθηκε πολύ έντονα με τα κοινά, τόσο σε δημοσιογραφικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Έχει ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ και έχει συμμετάσχει σε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές.

Η τότε δημοσιογράφος, βρέθηκε στον τομέα ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου το 2023 και το 2004 εργάστηκε στο γραφείο του Σταύρου Δήμα ο οποίος ήταν τότε Επίτροπος της Ελλάδας.

Έχοντας διαγράψει μια λαμπρή πορεία στη δημοσιογραφία, αποφάσισε τον Μάρτιο του 2014 να αποσυρθεί και να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ όταν την πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς.

Κατάφερε να εκλεγεί ως ευρωβουλευτής και το 2019 εξελέγη ξανά.

Η πολιτικός είναι παντρεμένη με τον καθηγητή του ΑΠΘ Στρατό Στυλιανίδη και μαζί έχουν αποκτήσει δυο παιδιά.

Δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η πολιτικός δε θα δει το όνομα της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την Α’Θεσσαλονίκη όταν γίνουν οι εθνικές εκλογές καθώς η παράταξη θέλει να γίνει σωστή έρευνα και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Τσέκαρε και αυτά :

Σειρές HBO : Οι καλύτεροι χαρακτήρες όλων των εποχών

Φλέρτ : Πώς σου δείχνει πώς θέλει να “πλησιάσεις”