Μαρίνα Πατούλη

Tα “Εύσημα” του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη συμμετοχή του Δικτύου SDG 17 Greece στα “75 χρόνια του Ο.Η.Ε.” με τον φωτισμό των Δημαρχείων δέχτηκαν, η Πρόεδρος του Δικτύου, κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη και τα Μέλη του. 

Τις ευχαριστίες του στην Πρόεδρο του Δικτύου SDG 17 Greece κ. Μαρίνα Πατούλη αλλά και στα μέλη του, εξέφρασε πρόσφατα ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας Ηνωμένων Εθνών κ. Fabrizio Hochschild για τη συνεργασία και τη σημαντική υποστήριξη που παρείχαν στην πρωτοβουλία «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών» με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού. 

Μαρίνα Πατούλη

 Η ευχαριστήρια επιστολή εστάλη στον κ. Δημήτρη Φατούρο, Υπεύθυνο Επικοινωνίας για Ελλάδα & Κύπρο – Κέντρο Πληροφόρησης ΟΗΕ (UNRIC) ο οποίος τονίζει ότι «το αποτέλεσμα  ήταν πραγματικά εντυπωσιακό με  τόσο μεγάλη συμμετοχή δήμων – μελών του δικτύου SDG 17 Greece και πέρα από αυτό».

Μάλιστα ο κ. Δ. Φατούρος επισημαίνει ότι «η τόσο μεγάλη ελληνική συμμετοχή εντυπωσίασε τα αρμόδια στελέχη του Οργανισμού», προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε να την προβάλουμε από τα κοινωνικά μας δίκτυα και όπου αλλού είναι δυνατόν». 

Με αφορμή την εκδήλωση στήριξης του Ο.Η.Ε. στη δράση του SDG 17 Greece, η πρόεδρος του Δικτύου, κα Μαρίνα Πατούλη δήλωσε: 

«Για το δίκτυο SDG 17 Greece συνιστά μεγάλη τιμή και χαρά η στήριξη τόσο του Βοηθού Γενικού Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών κ. Fabrizio Hochschild όσο εξάλλου και του κ. Δημήτρη Φατούρου, Υπεύθυνου Επικοινωνίας για Ελλάδα & Κύπρο, Κέντρο Πληροφόρησης Ο.Η.Ε. (UNRIC).

Και τούτο γιατί στις 24 Οκτωβρίου, οι Δήμοι της Ελλάδας μετέδωσαν το μήνυμα της ενότητας, της αλληλεγγύης και των ίσων δικαιωμάτων, για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, γεμάτο ελπίδα, ειρήνη και ευημερία. Με τη συμβολική φωταγώγηση των Δημαρχιακών τους Μεγάρων, ή  και άλλων εμβληματικών μνημείων και σημείων των πόλεών τους στο μπλε φως του Ο.Η.Ε., πρόσφεραν ένα μοναδικό και συγκινητικό θέαμα, ενισχύοντας  ταυτόχρονα τη δυναμική συμμαχία των Εθνών, ενάντια σε κάθε δεινό των καιρών και σε κάθε πρόκληση. 

Ευχαριστώ θερμά κάθε Δήμο-μέλος, κάθε Δήμαρχο, συνεργάτη και συνοδοιπόρο, που συμμετείχε στη διάδοση του οικουμενικού μηνύματος του Ο.Η.Ε. στους πολίτες του. Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να γίνουν εκείνοι οι μικροί πυρήνες που θα ‘πυροδοτήσουν’ τη μεγάλη κοινωνική αλλαγή, έτσι ώστε να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά έναν καλύτερο κόσμο, πιο ανθρώπινο, που θα σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και θα εργάζεται για ένα βιώσιμο και αξιοπρεπές μέλλον.»