Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο MasterChef 2025, ο Μάριος Αντρέου τράβηξε την προσοχή τόσο με το ταλέντο του στη μαγειρική όσο και με τον δυναμικό χαρακτήρα του. Ο Κύπριος διαγωνιζόμενος δεν είναι απλά ένας σεφ που αγαπά τη γαστρονομία – είναι ένας άνθρωπος με όραμα, στόχους και ένα όνειρο που ξεπερνά τα όρια της κουζίνας.
Από τη Λεμεσό στο MasterChef
Ο Μάριος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο και είναι γνωστός στη Λεμεσό για το “Train Food Street Gourmet”, μια πρωτοποριακή ιδέα που στοχεύει στην ανάδειξη της κυπριακής γαστρονομικής ταυτότητας. Μέσα από τις δημιουργίες του, θέλει να αποδείξει ότι τα ντόπια υλικά μπορούν να σταθούν επάξια στον παγκόσμιο χάρτη της γαστρονομίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το sushi sandwich που δημιούργησε, δίνοντας του κυπριακή ταυτότητα και φέρνοντας έναν νέο αέρα στο street food.
«Η ιδέα μου ήρθε για να δείξω στους νέους ότι έχουμε σπουδαία υλικά και δεν πρέπει να βασιζόμαστε σε άλλες χώρες», έχει δηλώσει ο ίδιος. «Στην Κύπρο τρώμε αμερικάνικα sushi, αλλά εγώ έφτιαξα κάτι μοναδικό στον κόσμο, βασισμένο στη δική μας κουλτούρα».
Από τη μουσική στη μαγειρική
Αν και αρχικά ονειρευόταν μια καριέρα στη μουσική, η μαγειρική μπήκε τυχαία στη ζωή του. Ένας καθηγητής του στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ) τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί επαγγελματικά, και όπως αποδείχθηκε, ήταν η σωστή απόφαση. Ο Μάριος διακρίθηκε στον διαγωνισμό «Young Chef Κύπρου» και απέκτησε εμπειρία σε βραβευμένο εστιατόριο Michelin, εξελίσσοντας τις ικανότητές του.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, δεν σταμάτησε να κυνηγά το όνειρό του. Σε δηλώσεις του έχει αναφέρει πως έχει δεχτεί υποτίμηση, ακόμη και από κοντινά του πρόσωπα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει. «Έχω δεχτεί υποτίμηση, όχι μόνο στις κουζίνες, αλλά και από την ίδια τη μητέρα μου», έχει πει. Ωστόσο, η αφοσίωσή του και η σκληρή δουλειά τον οδήγησαν μέχρι το MasterChef.
Η εμπειρία στο MasterChef
Στο MasterChef, ο Μάριος έχει δείξει τη μαγειρική του ικανότητα, αλλά και την αποφασιστικότητά του. Πιστεύει ότι μια ομάδα δεν χρειάζεται να αποτελείται μόνο από φίλους, αλλά από ανθρώπους με διαφορετικούς ρόλους: τον στρατηγικό, τον συναισθηματικό, τον δυναμικό. Ο ίδιος βλέπει τον εαυτό του ως έναν χαρακτήρα που προσαρμόζεται εύκολα στις καταστάσεις, αλλά δεν φοβάται να δείξει την αληθινή του προσωπικότητα.
«Μου λείπει η ζωή έξω – οι φίλοι, οι δουλειές μου, η καθημερινότητα. Αλλά νιώθω ευγνωμοσύνη για όσους με στηρίζουν», αναφέρει. Παρά τις προκλήσεις του διαγωνισμού, είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι το τέλος και να αποδείξει την αξία του.
Το όνειρο που ξεπερνά τη γαστρονομία
Ο μεγάλος στόχος του Μάριου Αντρέου δεν είναι μόνο να κερδίσει το MasterChef, αλλά να κάνει τη διαφορά. Αν καταφέρει να πάρει το έπαθλο, θέλει να ανοίξει ένα εστιατόριο όπου θα εργάζονται άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες – άνθρωποι με αυτισμό, σύνδρομο Down, ψυχικές διαταραχές.
Η ιδέα αυτή γεννήθηκε όταν βρισκόταν σε μια τεχνική σχολή και συναναστρεφόταν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Είδε ότι, με την κατάλληλη υποστήριξη, μπορούν να κάνουν τα πάντα. «Ήθελα να δημιουργήσω κάτι που θα τους δίνει χώρο να αναδείξουν τις ικανότητές τους», λέει με πάθος.
Ο Μάριος Αντρέου είναι ένας διαγωνιζόμενος που δεν θέλει απλά να δείξει τις μαγειρικές του ικανότητες – θέλει να εμπνεύσει και να φέρει αλλαγή. Και αυτή η αποφασιστικότητα είναι που τον κάνει ξεχωριστό στο MasterChef 2025.