Η οικογένεια Marley, η universal Music, και η island Recirds γιορτάζουν τα 75 χρόνια του θρύλου της reggae, Bob Marley, και ανακοινώνουν ένα πλάνο με μια σειρά δραστηριοτήτων.

Την καμπάνια εορτασμού την ονόμασαν MARLEY75 η οποία περιλαμβάνει live performances, νέο ακυκλοφόρητο υλικό και άλλα special releases από τα αρχεία της οικογενείας Marley.

40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ‘REDEMPTION SONG’ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ, ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ MUSIC VIDEO ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

Τον Φεβρουάριο προς τιμή του ‘Black History Month’, οι επετειακοί εορτασμοί ξεκινούν με το πλάνο MARLEY75 και το νέο music video για το κλασικό τραγούδι του Bob Marley ‘Redemption Song’.

To νέο music video έχουν επιμεληθεί οι Γάλλοι καλλιτέχνες Octave Marsal & Theo De Gueltz, με 2.747 κινούμενα σχέδια που ‘ντύνουν’ το τραγούδι και αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα και δυναμική του. Το video είναι μιά σημαντική αναφορά και εμψύχωση προς τον αφρικανικό πολιτισμό αλλά και προς το ανθρώπινο γένος γενικότερα.

“To music video για το ‘Redemption Song’ είναι ένα ιστορικό ταξίδι από τα χρόνια της σκλαβιάς στην Jamaica, τη Rastafarian κουλτούρα, τον μύθο των προφητειών από τους (Haile Selassie τον πρώτο, Marcus Garvey, Malcolm X) και τη προσωπική ζωή του Bob.” – δηλώνει ο Marsal.

Δείτε το official music video για το ‘Redemption Song’, εδώ:

Oι MARLEY 75 εορτασμοί θα λάβουν τόπο υπό την μορφή μουσικής, μόδας, τέχνης, φωτογραφίας, τεχνολογίας, σπορ και ταινιών, χαρίζοντας έτσι στους φανς μια μοναδική εμπειρία και πρόσβαση φυσικά στα αρχεία του θρυλικού καλλιτέχνη. Μέρος του MARLEY75 πλάνου είναι και το YouTube που θα κυκλοφορήσει ενδιαφέρον σχετικό περιεχόμενο κατά της διάρκεια της χρονιάς.

Οι επετειακές MARLEY75 δραστηριότητες περιλαμβάνουν και events όπου οι Ziggy & Stephen Marley θα κάνουν tribute performances. Ένα από αυτά είναι και αυτό που θα γίνει στο The BeachLife Festival τον Μάιο.

Πολλές είναι και οι δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί και για ψηφιακό επίπεδο για να τιμήσουν τον πολυαγαπημένο Bob Marley. Με τη χρήση της τεχνολογίας θα υπάρξουν online πολλά special live events, αποκλειστικό ψηφιακό περιεχόμενο, νέα μουσική κ.ά.

Η μουσική του Bob Marley συνεχίζει να εμπνέει από γενιά σε γενιά και να αναπαράγει το μήνυμα ελπίδας και αγάπης που αποτελούσε μέρος του legacy του Bob.

Το μεγαλύτερο μέρος των θαυμαστών της reggae μουσικής στην Αμερική ακούει Bob Marley. Επίσης το album ‘Legend’ του Bob Marley είναι το 19ο άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις στην Αμερική.

Κανένας άλλος καλλιτέχνης δεν έχει κυριαρχήσει στη μουσική όπως ο Bob Marley. Μιλάμε για ένα μουσικό, κοινωνικό και πνευματικό είδωλο με απόψεις και φωνή που ακούστηκε όχι μόνο στη Τζαμάικα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τον Οκτώβρη, είναι η 40η επέτειος του τραγουδιού ‘Redemption Song’ από το 9ο άλμπουμ του με τίτλο ‘Uprising’. Το τραγούδι κατάφερε να αναδείξει σημαντικά την Αφρικανική κουλτούρα και να χαρακτηριστεί ένα από τα πιο σημαντικά τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ. O μουσικός κατάλογος του Bob Marley καταγράφει δισεκατομμύρια streams και εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως με το άλμπουμ ‘Legend’ να είναι το Νο.1 Reggae album σε πωλήσεις και το μεγαλύτερο σε διάρκεια άλμπουμ στα album charts του Billboard.

Μείνετε συντονισμένοι και ανακαλύψτε όλες τις δραστηριότητες #BobMarley75:

http://www.bobmarley.com

https://www.youtube.com/bobmarley

https://www.instagram.com/bobmarley

https://www.facebook.com/BobMarley