Μάρσα Π. Τζόνσον

Το σημερινό doodle το οποίο δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Rob Gilliam, γιορτάζει την ακτιβίστρια υπέρ των LGBTQ+, καλλιτέχνη, και drag queen Μάρσα Π. Τζόνσον, η οποία  θεωρείται μια από τις πρωτοπόρους για το LGBTQ+ κίνημα στις ΗΠΑ.

Η Μάρσα Π. Τζόνσον γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 1945 στο Elizabeth του New Jersey και το όνομα που της δόθηκε ήταν Malcolm Michaels Jr. Αφού αποφοίτησε το 1963, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή . Εκεί αποφάσισε να αλλάξει νόμιμα το όνομα της.

Μια αγαπητή και χαρισματική φιγούρα της LGBTQ+κοινότητας, η Τζόνσον είχε αναγνωριστεί ως μια από τις πρώτες που αντιστάθηκαν κατά των αρχών στο Stonewall uprising το οποίο αποτέλεσε και ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την κοινότητα γενικότερα. Την επόμενη χρονιά ίδρυσε το Street Transvestite (τώρα Transgender) Action Revolutionaries (STAR) με την ακτιβίστρια Sylvia Rivera. Η οργάνωση STAR ήταν η πρώτη οργάνωση στις ΗΠΑ η οποία είχε trans γυναίκες ως ηγέτες και ήταν η πρώτη οργάνωση που δημιούργησε ένα καταφύγιο για τη νεολαία της LGBTQ+ κοινότητας.

Το 2019 η Νέα Υόρκη ανακοίνωσε πως θα γίνει η ανέγερση δυο αγαλμάτων της Τζόνσον και της Rivera, στο  Greenwich Village, και είναι από τα πρώτα μνημεία τα οποία θα γίνουν προς τιμήν των transgender γυναικών.