Μάρτιος 2023

Ο Μάρτιος 2023 μπήκε και δυστυχώς δεν εμφανίστηκε με τον καλύτερο τρόπο αφού το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση και οι σοκαριστικές εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Η πανσέληνος του “Σκουληκιού” αναμένεται να φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό και είναι η πρώτη για την άνοιξη του 2023.

Σύμφωνα με τη NASA, το φεγγάρι θα γεμίσει στις 7 Μαρτίου 2023 και δε θεωρείται υπερπανσέληνος, παρά το γεγονός πως θα είναι πολύ φωτεινό το ουράνιο σώμα.

Το φεγγάρι θα φαίνεται ολόγιομο και στην Ελλάδα αναμένεται να φανεί γύρω στις 18:30 το απόγευμα.

Όπως κάθε πανσέληνος, έτσι και αυτή έχει τη δική της ονομασία καθώς οι ιθαγενείς της Αμερικής έχουν φροντίσει να ονομάζουν το κάθε φαινόμενο με πολύ ιδιαίτερα ονόματα τα οποία έχουν διάφορους συμβολισμούς.

Οι ιθαγενείς φρόντιζαν να ονομάσουν την κάθε πανσέληνο σύμφωνα με τα ζώα που κυκλοφορούσαν την κάθε μέρα και τα φυτά που άνθιζαν εκείνη τη στις,ή.

Η κάθε φυλή τω ιθαγενών είχε τη δική του ονομασία για την οποιαδήποτε πανσέληνο και διαφέρουν τα ονόματα. Ωστόσο, η πανσέληνος του Μαρτίου 2023 φέρει ένα όνομα το οποίο μπορεί κάποιους να τους αηδιάζει αλλά είναι γεγονός.

Η πανσέληνος του “Σκουληκιού” είναι αυτή την οποία θα αντικρίσουμε σε λίγες μέρες ενώ σε άλλες φυλές έχει ονομαστεί “Πανσέληνος του Γερακιού”, “Φεγγάρι της Χήνας”, “Φεγγάρι του Ισχυρού Αέρα”, και άλλα.

Σύμφωνα με την αστρολογία, η κάθε πανσέληνος επηρεάζει σημαντικά κάποια ζώδια και ίσως φέρει αλλαγές στη ζωή τους αυτή η νέα συνθήκη που αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Σε κάθε πανσέληνο, πολλά είναι τα ζευγάρι που επιλέγουν να βρεθούν σε συγκεκριμένα σημεία των περιοχών τους και να παρακολουθήσουν το φεγγάρι για να έρθουν ακόμη πιο κοντά και θεωρείται μια πολύ ρομαντική κατάσταση.

Τσέκαρε και αυτά: