Μάσκες

Δεν φτάνει που με όλη αυτή την πανδημία έχουν κατσικωθεί στη ζωή μας οι μάσκες στο πρόσωπο, έχουμε και τις αρμόδιες αρχές να σφάζονται κυριολεκτικά τώρα πλέον και για το είδος της μάσκας.

Έχει φουντώσει λοιπόν ο “πόλεμος” για τα καλά ανάμεσα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιμένει ότι οι υφασμάτινες μάσκες είναι επίσης αποτελεσματικές με τις χειρουργικές ακόμα και με τις νέες μεταλλάξεις που έχει ο ιός και οι οποίες επίσης εξαπλώνονται.

Την ίδια όμως ακριβώς στιγμή Γερμανία και Αυστρία απαιτούν να γίνεται μόνο χρήση των ιατρικών μασκών τόσο στα εμπορικά όσο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Επίσης, η Γαλλία ζήτησε να μην γίνεται πλέον χρήση των υφασμάτινων μασκών υποστηρίζοντας πως αυτές οι μάσκες δεν φιλτράρουν σωστά τον αέρα και δεν παρέχουν σημαντική προστασία στις παραλλαγμένες μορφές του κορονοϊού.

Και ενώ αυτές οι χώρες υποστηρίζουν αυτή την πλευρά, έρχεται ο ΠΟΥ και τους αδειάζει επισημαίνοντας πως οι νέες παραλλαγμένες μορφές του κορονοϊού δεν έχουν καμία αλλαγή στον τρόπο μετάδοσης και επομένως δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή στο καθεστώς των μασκών.