: Η αποχώρηση του Σερόπ Τσαμουσσιάν αλλά και η παρουσία κάποιων στη δοκιμασία αποχώρησης, αποτέλεσε σημαντικό πρώτο μάθημα για τους υποψήφιους MasterChef, κάνοντάς τους να καταλάβουν πως θα χρειαστεί να ξεχάσουν την έπαρσή τους και να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στην κουζίνα και στους chef κριτές Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλο.
Με τον Νίκο Σκορδάκη να έχει στα χέρια του την κάρτα ασυλίας αλλά και ένα νέο ανατρεπτικό, για τα έως τώρα δεδομένα, πλεονέκτημα του MasterChef 5, τα σχέδια κάποιων δείχνουν να γίνονται πραγματικότητα. Πόσο αλήθεια είναι όμως αυτό τελικά; Λίγο η έλλειψη θάρρους, λίγο η διάθεση να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι και οι ομάδες χωρίζονται ιδανικά…ή ίσως και όχι.
Τίποτα δεν είναι όπως τα περιμένουν οι 23 υπέροχοι του διαγωνισμού! Δύο ομάδες με 3 υπαρχηγούς και μια διαδικασία αλλαγής πόστου, που θυμίζει το γνωστό ρολόι του βόλεϊ, θα κάνει τα πράγματα πολύ σύνθετα αλλά ταυτοχρόνως και πολύ ξεκάθαρα. Σκοπός της δοκιμασίας είναι να φανεί ποιος μπορεί να ηγηθεί μιας ομάδας πραγματικά, δίχως να κουνήσει καν με το δακτυλάκι του ούτε μια κουτάλα, αλλά και πόσο μπορεί να διαχειριστεί και να διευκολύνει το έργο των υπαρχηγών του και το διαφορετικό τους πιάτο, καθώς μεταφέρουν οι ίδιοι την πληροφορία στους μάγειρες, που αλλάζουν διαρκώς θέση.
Πολύπλοκο; Έτσι είναι το παιχνίδι φέτος και δεν θα χαρίσει σε κανένα τον τίτλο του επόμενου MasterChef χωρίς απαιτήσεις. Η σοβαρότητα, η έμπνευση, η μεταδοτικότητα αλλά και η οργάνωση, είναι τα χαρακτηριστικά που θα χαρίσουν σε μία από τις δύο, μόνιμες πλέον για το υπόλοιπο του διαγωνισμού, ομάδες τη νίκη.