“Η αξία είναι ότι έχω αυτόν τον άνθρωπο δίπλα μου”, δήλωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης, ο νικητής του φετινού MasterChef 4, για τον αντίπαλο του Σταυρή Γεωργίου, στον μεγάλο τελικό, που  πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 17/6).

Σε έναν τελικό διαφορετικό, από ό,τι είχαμε συνηθίσει στα προηγούμενα MasterChef, λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας, που επιβάλλει η πανδημία  του Covid 19, οι δύο φιναλίστ απέδειξαν, κατά τη διάρκεια συνολικά του διαγωνισμού αλλά και της σημαντικής βραδιάς του τελικού, ότι εκτός από ταλαντούχοι μάγειρες, είναι δυο προσωπικότητες με αξίες, ιδανικά, ήθος.

Οι τρεις κριτές Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, οι οποίοι για μία ακόμη χρονιά, βρέθηκαν «απέναντι» αλλά και «δίπλα» στους παίκτες, κρίνοντας αντικειμενικά και δίκαια τις προσπάθειες, τις γνώσεις και τις τεχνικές τους,  υποδέχθηκαν αρχικά τους δύο φιναλίστ με θερμό χειροκρότημα για να περάσουν στη συνέχεια στην πιο απαιτητική δοκιμασία του φετινού MasterChef. Στην προετοιμασία τεσσάρων δύσκολων πιάτων μέσα σε τρεις ώρες!

Η αντίδραση του Σταύρου και του Σταυρή, μετά το αρχικό σοκ, ήταν κοινή:  “το έχουμε, το έχουμε!” και πήραν τις θέσεις τους για την τελική μονομαχία στην κουζίνα του MasterChef 4!

Τρεις ώρες γεμάτες αγωνία, άγχος αλλά και χιούμορ, τραγούδι, αυτοσαρκασμό και ευγενή άμιλλα, για τους δύο φίλους και ανταγωνιστές. Στο τέλος της προσπάθειάς τους, ο μεγαλόσωμος Σταύρος σήκωσε ψηλά τον Σταυρή ενώ οι  κριτές πήραν θέσεις για να δοκιμάσουν και να βαθμολογήσουν τα πιάτα, που ετοίμασαν οι δύο φιναλίστ.

Είναι η τελευταία αξιολόγηση των τριών διακεκριμένων chef για αυτή την τηλεοπτική σεζόν, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του μαγειρικού διαγωνισμού, αξιολόγησαν, συμβούλευσαν, μοιράστηκαν μαγειρικά μυστικά με τους υποψήφιους. Κάποιες φορές «κατακεραύνωσαν» και άλλες «απογείωσαν» τους παίκτες με την κριτική τους, πολλές φορές γέλασαν με την καρδιά τους, ενώ κάποιες φορές δυσκολεύτηκαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους.

Κατά τη διάρκεια της γευσιγνωσίας, ο Σταύρος και ο Σταυρής, βρήκαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να θυμηθούν την πορεία τους στο διαγωνισμό, τους πρώην συμπαίκτες τους, τις καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές τους.

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος έγινε σε ζωντανή μετάδοση, με τον Σταυρή να δηλώνει πως το σημαντικό ήταν η γνωριμία του με τον Σταύρο και όχι το έπαθλο και τον Σταύρο να συμφωνεί με τον φίλο του. Ο Πάνος Ιωαννίδης άνοιξε το σφραγισμένο κουτί με τις βαθμολογίες και ανακοίνωσε τις επιδόσεις τους στο πρώτο μέρος του τελικού (Τρίτη 16/6), με τον Σταύρο να προηγείται με 3 βαθμούς. Ο Λεωνίδας  Κουτσόπουλος ήταν αυτός, που ανακοίνωσε τις βαθμολογίες των δύο φιναλίστ στην τελική βραδιά, με τον Σταύρο να πετυχαίνει το απόλυτο 30/30 και τον Σωτήρη Κοντιζά να λέει “Έχουμε νικητή! Ο νέος MasterChef της χώρας είναι ο Σταύρος Βαρθαλίτης!”

Ο Σταυρής αγκάλιασε συγκινημένος τον Σταύρο και οι τρεις κριτές έδωσαν και στους δύο συγχαρητήρια για τον ωραίο αγώνα. Ο Πάνος Ιωαννίδης ανέλαβε να κάνει την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου στον Σταύρο Βαρθαλίτη, τον νέο Έλληνα MasterChef και νικητή του βραβείου των 50.000ευρώ!

Κλείνοντας τη βραδιά και αποχαιρετώντας το MasterChef 4, ο Σωτήρης Κοντιζάς  έδωσε ραντεβού για το MasterChef 5, δηλώνοντας από τώρα ότι: «Τίποτα δε θα είναι το ίδιο σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους!»

Ο τελικός του MasterChef 4 ήρθε πρώτος στη ζώνη του στο δυναμικό κοινό 18-54 με μερίδιο 42,3% ενώ παρακολουθήσαν για έστω ένα λεπτό περίπου 3.350.000 εκατομμύρια άτομα (κάλυψη/σύνολο κοινού).

Δείτε εδώ το τρέιλερ συμμετοχών για τον 5ο κύκλο MasterChef:

Στα social media την ημέρα του τελικού, το κοινό είδε τα posts του MasterChef 3.310.238 φορές!

Στο twitter λίγο πριν την έναρξη του τελικού οι νικητές του MasterChef 1 και 3 Λάμπρος Βακιάρος και Μανώλης Σαρρής έκαναν “take over” τον λογαριασμό, απαντώντας μαζί με τον τουιτερά, συγκεντρώνοντας πάνω από 170.000 προβολές.

Το αποκλειστικό video περιεχόμενο του τελικού, στις σελίδες στα social media, προβλήθηκε 407.000 φορές.

Οι fans των σελίδων έφτασαν συνολικά τις 726.770.