Δημήτρης Μπέλλος και Μαρία Μπέη

Θαύμα μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που μπορεί να συμβεί όταν δύο διάσημοι σεφ βρίσκονται στον ίδιο χώρο και αυτός ο χώρος δεν είναι άλλος από το Μέλι Λάδι στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου 17.

 

Κάθε Πέμπτη οι δύο σεφ, Μαρία Μπέη και Δημήτρης Μπέλλος ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν γευστικές οπτασίες στο Μέλι Λάδι μπροστά στους τυχερούς που θα βρίσκονται σε έναν ιδιαίτερο χώρο, που συνδυάζει το ξύλο, μερικά distractions χρώματος και μία οικεία ατμόσφαιρα.

Δημήτρης Μπέλλος και Μαρία Μπέη

Δε θα δημιουργούν όμως μόνο υπέροχα πιάτα που θα έχουμε τη χαρά να γευτούμε, αλλά συγχρόνως θα πραγματοποιούν ένα show μαγειρικής με το κοινό να μπορεί να παρακολουθεί και φυσικά για τους λιγότερους ντροπαλούς που θα μπορούν να μιλήσουν μαζί τους ή έστω να έχουν μία selfie στο κινητό τους με τους δυο διάσημους και καταξιωμένους σεφ.

Δημήτρης Μπέλλος

Το Μέλι Λάδι στο Παλαιό Φάληρο ήρθε στη ζωή μας μετά τη Γλυφάδα όπου και εκεί σε μία γωνιακή μονοκατοικία έχει γίνει το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Ομοίως και στο Παλαιό Φάληρο που έχει καταφέρει να αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές και θαμώνες. Και στα δύο μαγαζιά το σύνθημα είναι ένα:

Καλό φαγητό σε κοινό τραπέζι με φίλους!

Μέλι Λάδι

Γιατί όμως το Μέλι Λάδι θεωρείται ο θρίαμβος του ελληνικού κρέατος; Γιατί απλά είναι όλα ελληνικά, Α΄ ποιότητας και στην ουσία θεωρείται δικαίως ο απόλυτος προορισμός για τους κρεατοφάγους που θέλουν όμως το κάτι παραπάνω!

Μαρία Μπέη

Μπορεί τα τυλιχτά σουβλάκια να θεωρούνται κάτι απλό, αλλά όχι στο Μέλι Λάδι! Εκεί είναι σε όλες τις πιθανές εκδοχές και γευστικούς συνδυασμούς και ακολουθούν πιο premium γεύσεις, όπως το tomahawk Αυστραλίας, ψαρονέφρι, συκώτι γάλακτος ή τα signature κοτόπουλο μπούτι ή στήθος μαριναρισμένα σε μέλι και πιπεριές και φυσικά την αξεπέραστη μπριζόλα rib eye!

Δημήτρης Μπέλλος και Μαρία Μπέη

Και αυτά είναι μόνο η αρχή, αφού ο ιδιοκτήτες κυριολεκτικά κατάφερε να φέρει από κάθε γωνιά της Ελλάδας γεύσεις που όχι μόνο προκαλούν έκρηξη στον ουρανίσκο μας, αλλά θα το θυμούνται για χρόνια οι γευστικοί μας κάλυκες! Και πως να μην το θυμούνται όταν απολαμβάνεις μανιτάρια με σύγκλινο και κύμινο, ή αυγά μάτια με σουτζούκι και γραβιέρα ή τη σαλάτα Σπανακόπιτα!

Τη μυσταγωγία της απόλαυσης μπορείς να τη συνοδεύσεις με δροσερό κρασί ελληνικού αμπελώνα, μπύρες, τσίπουρα και τσικουδιές, για ιδανικά food pairings και ανεπανάληπτες, αλησμόνητες στιγμές. Τον πιο γλυκό επίλογο δίνουν η βελούδινη σοκολατόπιτα και η αναζωογονητική πορτοκαλόπιτα (μια αποκάλυψη!)

Σε όλα τα παραπάνω μην ξεχνάς το απόλυτο show μαγειρικής κάθε Πέμπτη από τον Δημήτρη Μπέλλο και την Μαίρη Μπέη!

Γιατί το Master Chef μετακόμισε στο Παλαιό Φάληρο!