Μένιος Φουρθιώτης

Ο Μένιος Φουρθιώτης είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο που απασχολεί έντονα τις τελευταίες ημέρες τα φώτα της δημοσιότητας και αυτή τη φορά υπάρχει άλλος ένας λόγος.ω

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γωνωστό άλλη μία υπόθεση που αφορά το γνωστό παρουσιαστή τέθηκε υπό εισαγγελικό έλεγχο με εντολή της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η νέα αυτή υπόθεση αφορά την ιδιότητα του δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΗΕΑ και το γεγονός πως προέβαλε ταυτότητα μέλους της ένωσης, η οποία σύμφωνα με τις καταγγελίες ήταν πλαστή.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες ο παρουσιαστής φέρεται μέσω της ταυτότητας αυτής να είχε λάβει και δελτίο διαπίστευσης, ώστε να έχει σχεδόν ελεύθερη πρόσβαση στα υπουργεία.

Η υπόθεση έφθασε στην εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά από καταγγελία του μέλους της ΕΣΗΕΑ, Γιώργου Βότσκαρη.

Η έρευνα αυτή αναμένεται να εξακριβώσει εάν υπήρξε το αδίκημα της πλαστογραφίας, ενώ με ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών διευκρίνισε πως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν είναι μέλος της.

Επίσης στην δικογραφία θα συσχετιστεί και ο φάκελος που έφθασε αργά το μεσημέρι στην εισαγγελία από τον Πρόεδρο της Βουλής Κ.Τασούλα. Στον φάκελο ο κ. Τασούλας περιλαμβάνει τα έγγραφα που είχε προσκομίσει ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να εξασφαλίσει διαπίστευση για την είσοδό του στο Κοινοβούλιο, χωρίς ωστόσο να του χορηγηθεί σχετική άδεια.