Μένουμε ασφαλείς

Η καραντίνα μπορεί να τελείωσε και σήμερα, 4 Μαϊου, μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε εντός της περιφέρειας μας. αρκεί να ακολουθούμε το moto «Μένουμε ασφαλείς», αλλά ένα άλλο ερώτημα έχει προκύψει καθώς παρατηρήσαμε κάτι στον δρόμο και θα πρέπει να μας απασχολεί έντονα.

Καθώς περπατούσαμε το Σάββατο (2/5) στις Τζιτζιφιές, βρεθήκαμε μπροστά από ένα «βουνό» κλαδιών, φύλλων και μασκών και γαντιών πεταμένα στο δρόμο! Και ένα σοκ το πάθαμε καθώς υπήρχαν κάδοι σκουπιδιών σε απόσταση ενός μέτρου!  Και αυτό διότι ενώ βγαίνουμε και βροντοφωνάζουμε «μένουμε ασφαλείς», φροντίζουμε να κρατάμε τις αποστάσεις και άλλα τέτοια ωραία, υπάρχει κόσμος ο οποίος με θράσος πετά τα γάντια και τις μάσκες που φορά για να προστατέψει τον εαυτό του και αγνοεί πλήρως το κακό το οποίο κάνει στο περιβάλλον και στα ζώα.

Στην παραπάνω φωτογραφία, βλέπεις γαντάκια και μασκούλες να «αράζουν» όμορφα πάνω σε φύλλα και ξύλα, και προφανώς κανείς δεν είχε το μυαλό να σκεφτεί πως κάποιο πουλάκι ή κάποιο ζωάκι θα ξεκινήσει να παίζει με αυτά ή πως πρέπει να βρει κάποιον κάδο να τα πετάξει διότι τα μικρόβια παραμένουν πάνω σε αυτά!

Δηλαδή πόση φαιά ουσία πρέπει να καταναλώσει ένας άνθρωπος έτσι ώστε να καταλάβει πως δεν πρέπει να πετάμε σκουπίδια και πράγματα τα οποία βλάπτουν το περιβάλλον και κατ’ επέκταση εμάς όπου βρούμε στο δρόμο;

Παιδιά, τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ σοβαρά όσο αφορά τον κορονοϊό αλλά είναι εξίσου σοβαρό και για τα περιβάλλον και με αυτή τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν ορισμένοι άνθρωποι, φανερώνεται η έλλειψη βασικής παιδείας που πρέπει να έχουμε! Και δεν είναι οι λίγες οι φορές που συμβαίνει αυτό καθώς καθημερινά βλέπουμε στο δρόμο πεταμένα γάντια και μάσκες!

Και αν είσαι από αυτούς που αμέσως θα σπεύσουν να κατηγορήσουν τον δήμο που δεν «καθαρίζει» όποτε πρέπει, θα σου πως το ζήτημα ξεκινά από εμάς γιατί εμείς πρέπει πρώτοι να κάνουν το σωστό για να έχουμε ανάλογες απαιτήσεις και να είμαστε κύριοι!

Ας σοβαρευτούμε λιγάκι!