Cinema

Μένουμε ασφαλείς: Τη στιγμή που οι ακυρώσεις των μεγαλύτερων κινηματογραφικών φεστιβάλ διαδέχονται η μία την άλλη, με τα περισσότερα να μεταφέρουν τις δράσεις τους στο διαδίκτυο, η διοργάνωση της Τραϊμπέκα σε συνεργασία με το YouTube στήνουν το πρώτο δωρεάν ψηφιακό φεστιβάλ για φιλανθρωπικό σκοπό.

Με τίτλο We Are One στο αντίστοιχο κανάλι του YouTube από τις 29/5-7/6, το φρέσκο αυτό ιντερνετικό φεστιβάλ θα φιλοξενήσει ελεύθερα ταινίες από τον προγραμματισμό 20 διεθνών σινε-διοργανώσεων, μεταξύ των οποίων οι Κάνες, το Βερολίνο, η Βενετία, το Σάντανς, το Τορόντο, το BFI του Λονδίνου, το Κάρλοβι Βάρι και το Λοκάρνο. Στόχος του We Are One είναι η συγκέντρωση δωρεών για την ενίσχυση του έργου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και άλλων αντίστοιχων θεσμών που μάχονται ενάντια στον κορονοϊό και την υγειονομική κρίση.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ που ήδη γράφει ιστορία, καθώς πρόκειται για την πρώτη σινε-συνάντηση τέτοιας εμβέλειας που γίνεται στο διαδίκτυο. Μέχρις ότου λοιπόν επιστρέψουμε στις αίθουσες των αγαπημένων μας φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, δίνουμε ραντεβού στις οθόνες μας. Εξάλλου, οφείλουμε να σημειώσουμε, πως σύμφωνα με τους διοργανωτές ένας ακόμα σκοπός του We Are One είναι η ανάδειξη του έργου των φεστιβάλ και σε καμία περίπτωση η αντικατάστασή τους.