Χέρια

Μένουμε σπίτι: Αντισηπτικό, πλύσιμο χεριών όσο διαρκεί το “Happy Birthday” κι όλοι έχουμε παράπονα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα τα χέρια μας. Ναι, και τα νύχια μας…

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και δεν ισχύει ο μύθος περί μείωσης της δράσης του αντισηπτικού αν βάλουμε κρέμα χεριών. 

Για να είμαστε ακριβείς, συνίσταται συχνό πλύσιμο χεριών, με νερό και σαπούνι για 20”. Ήδη γνωρίζετε πολύ καλά αυτές τις επίσημες οδηγίες. Μην το παρακάνετε με τα αντισηπτικά, δεν υπάρχει λόγος.

Νερό με σαπούνι και στη συνέχεια σε καθαρά χέρια μπορείτε να εφαρμόζετε την κρέμα σας.

Αν δεν έχετε συνηθίσει την αίσθηση της κρέμας, αλλά η επιδερμίδα σας χρειάζεται επειγόντως ενυδάτωση και για να αποφύγετε φυσικά δερματίτιδες, μια καλή ιδέα είναι να εφαρμόζετε έστω το βράδυ μια πλούσια ποσότητα. Διαφορετικά επιλέξτε μία μη λιπαρή κρέμα και εφαρμόζετε κανονικά στο εξωτερικό των καθαρών χεριών. 

Και με τα νύχια; Θέλουν και αυτά ενυδάτωση με την κρέμα μας όπως ακριβώς και τα μαλλιά μας. Φροντίστε ειδικά αυτή την περίοδο να μην είναι μακριά αλλά κομμένα κοντά. Φροντίστε την επιδερμίδα σας, μείνετε ασφαλείς μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Σύντομο Βιογραφικό:

Αγνή Αλμπανοπούλου MD MsD Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Αγνή Αλμπανοπούλου

Ειδικευμένη στις θεραπείες αντιγήρανσης  και αισθητικές εφαρμογές Laser  στην κλινική του Dr Sherell Aston στην Νέα Υόρκη, διευθύντρια του Skin Medical Secrets στο Κολωνάκι.

www.skinmedicalsecrets.com

E: info@skinmedicalsecrets.com

F: facebook.com/skinmedicalsecrets

I: @skinmedicalsecretsofficial