Κωνσταντίνος Κατσιαντώνης

Μένουμε σπίτι: Να είμαστε λοιπόν εδώ!Εδώ όπου όλοι ζούμε κάτι πρωτόγνωρο, κάτι καινούριο, εδώ που πλέον  Ζούμε μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα και καθημερινότητα. Εδώ όπου πλέον κοντεύουμε να ξεχάσουμε συνήθειες, πρόσωπα αλλά και βασικές λειτουργίες…

Ο γυμναστής και Founder & Owner στην εταιρεία Infinity Fitness, Κωνσταντίνος Κατσαντώνης γράφει για το Citynow.gr για τα πρωτόγνωρα πράγματα που βιώνουμε και το Fitness.

Γιατί όμως να σταθούμε στην αρνητική πλευρά του πράγματος; Ο άνθρωπος ανέκαθεν ήταν ένα ον που άλλαζε, εξελισσόταν αλλά και προσαρμοζόταν σε νέες συνθήκες. Ας το δούμε λοιπόν σαν μια νέα καινούρια πρόκληση. Θα μου πεις(και δικαίως) ρε φίλε,τόσο απλό και εύκολο νομίζεις ότι είναι? Σαφώς και  όχι…Όμως που κατακτάμε δύσκολα είναι αυτά που μετράνε,αυτά που αξίζουν και αυτά που μένουν..

Ακούω κάποιους να ρωτάνε «Καλά και τι σχέση έχει το fitness σε όλο αυτό?»..Χμμμμ…κι όμως..μεγάλη.

Αρχικά o όρος «Fitness” δεν έχει ακριβή μετάφραση. Εκεί λοιπόν είναι το μυστικό μας. Είναι μια έννοια, ένας τρόπος ζωής, μια αλληλουχία πράξεων αλλά και συνηθειών που σκεπάζονται υπό την ομπρέλα του Fitness. Λανθασμένα πολλοί νομίζουν ότι “πρέπει να σηκώσω πολλά βάρη» ή να «κάνω εξαντλητικές δίαιτες». Όχι! Το Fitness έχει να κάνει με το σώμα, το μυαλό, την ευεξία μας, την ψυχολογία μας και με πολλά πολλά ακόμα.

Ας ξεκινήσουμε από μια βάση, το Fitness είναι για όλους. Δεν ξεχωρίζει φυλές, ηλικίες, φύλο, χρώμα, οικογενειακή και οικονομική κατάσταση. Προσφέρει άπειρες επιλογές με άπειρους τρόπους για να ικανοποιήσει τους πάντες.

Πως λοιπόν μπορεί να μας βοηθήσει το Fitness αυτή την εποχή?

Για να δούμε… Αρχικά όλοι μπορούμε να κάνουμε γυμναστική στο σπίτι μας. Ανεξάρτητα από το επίπεδό μας το internet, αλλά και γνωστοί μας γυμναστές μπορούν να μας βοηθήσουν όλους να κάνουμε μια προπόνηση σπίτι ώστε να εκτονωθούμε, να διατηρήσουμε ή και να βελτιώσουμε την φυσική μας κατάσταση αλλά και να νιώσουμε ευεξία και να ενεργοποιηθούμε (για να μην παρεξηγηθώ, δε προτείνω την γυμναστική από έτοιμα βίντεο κλπ στο internet, αλλά μιλάμε για μια συγκεκριμένη περίοδο με συγκεκριμένες συνθήκες).

Άρα λοιπόν το να βάλουμε τα αθλητικά μας και να ιδρώσουμε στο σαλόνι μας είναι σίγουρα κάτι που θα βοηθήσει ακόμα και στην βαρεμάρα μας.

Το τρέξιμο-περπάτημα έξω είναι κάτι που στις μέρες που ζούμε μπορεί να βοηθήσει περισσότερο από όσο νομίζουμε. Πέρα της πολύ καλής αερόβιας άσκησης, είναι ένας τρόπος να ξεφεύγουμε λίγο από τον εγκλεισμό, να αλλάζουμε λίγο εικόνες, να παίρνουμε αέρα! Άρα λοιπόν εκτός του προπονητικού κομματιού, η άσκηση έξω ή ακόμα και η βόλτα μπορούν να μας βοηθήσουν ψυχολογικά, να μας ανανεώσουν, να μας ανεβάσουν το ηθικό και να μας δώσουν μια απαραίτητη ψυχολογική τόνωση.

Άλλο ένα κομμάτι είναι η υγιεινή διατροφή! Αν αρχίσουμε να μαγειρεύουμε πιο σωστά, να τρώμε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ψάρια κλπ όχι μόνο θα ελέγξουμε το βάρος μας, αλλά θα βοηθήσουμε το σώμα μας να μείνει υγιές και δυνατό στη μάχη που όλοι δίνουμε αυτή την περίοδο.

Τέλος μη ξεχνάμε την ξεκούραση. Ξέρω αυτή τη στιγμή φαίνεται αστείο, καθώς όλοι θα υποθέσουν να πουν «πλάκα κάνεις; Μόνο κοιμάμαι αυτές τις μέρες» ή «όλη μέρα ξάπλα είμαι πλέον» κλπ. Ναι. Μαζί σου. Όμως δε μπορεί να λογίζεται Fitness χωρίς την καλή, σωστή ξεκούραση και τον σωστό ύπνο.

Για να κλείσουμε το θέμα λοιπόν είναι ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι μια περίοδος αλλαγών και προσαρμογών. Όσοι δεν είχαν σχέση με το χώρο είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουν μια απόφαση που σου εγγυώμαι θα τους αλλάξει τη ζωή και όσοι ασχολούνται να προσαρμοστούν και να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση να μην τα παρατήσουν.

Διανύουμε μια περίοδο όπου το Fitness με όλους τους τρόπους του, μπορεί να μας κρατήσει υγιείς, δυνατούς, αισιόδοξους, ενεργοποιημένους, να μας απασχολήσει το σώμα και το μυαλό και να μας αλλάξει τη ζωή για πάντα..

Μήπως λοιπόν όλο αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε το καλύτερο δώρο στον εαυτό μας; Και δεν είναι άλλο φυσικά από καινούριες, καλές και υγιείς συνήθειες..

“Fitness is not a destination.It is a way of life”!

Κωνσταντίνος Κατσαντώνης